Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Etteplan utbildar ingenjörer åt Valmet i Kina

Etteplan Oyj

Etteplan utbildar ingenjörer åt Valmet i Kina

Pressmeddelande.
Publicerad: 11.11.2014 kl. 08:00
Utgivare: Etteplan Oyj

Valmet har beställt tjänsten Build-Operate-Transfer (BOT), vilken är riktad till företag som vill säkra en snabb avkastning då man startar upp verksamhet i Kina, och vill minimera risker som är relaterade till brist på utbildad personal. Enligt avtalet rekryterar och utbildar Etteplan konstruktionsingenjörer åt Valmet, vilka känner bolagets konstruktionskrav och västerländska kvalitetsstandard.
”Tillgången på kunnig och utbildad personal är en stor utmaning för maskintillverkare som etablerar verksamhet i Kina. Vi har goda erfarenheter av Etteplans servicemodell, och den gör det möjligt för oss att kunna koncentrera oss på att utveckla vår kärnverksamhet. Dessutom har Etteplan en stark position i Kina och en lång erfarenhet av att utbilda kinesiska ingenjörer för västerländskt kvalitetstänkande sätt att arbeta”, berättar Tomi Honkala, Director vid enheten för Mill Improvements Services.
”Utökningen av samarbetet med BOT-tjänsten är ett bra exempel på hur mångsidigt vi kan betjäna våra kunder i Kina. Vår position på den expanderande kinesiska marknaden ger oss en unik konkurrensfördel när det gäller att kunna hjälpa våra kunder att snabbt komma åt kostnadsfördelarna och kunna minimera risker kopplade till brist på arbetskraft”, berättar Riku Riikonen, ansvarig chef för Etteplans verksamhet i Kina.
Etteplan har redan i ett flertal år levererat offshoreing-tjänster åt Valmet. Utöver konstruktion har det ingått tekniska beräkningar och överföring av teknologi.

För mer information, vänligen kontakta:

Riku Riikonen
VP, General Manager
Etteplan China
Tel. +86 13 862 605 299

Outi-Maria Liedes
SVP, Communications & Operational Development
Etteplan
Tel. +358 40 756 9620

Etteplan i korthet

Etteplan erbjuder ingenjörstjänster och teknikinformationslösningar till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Våra tjänster är inriktade på att förbättra konkurrenskraften på våra kunders produkter och tekniska processer genom hela produktlivscykeln. Resultatet av Etteplans innovativa ingenjörskunnande syns i många industrilösningar och vardagsprodukter.

Etteplan omsatte 128,6 miljoner (EUR) 2013. Bolaget har cirka 1 800 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna och Kina. Etteplans aktie är noterad på OMX Nordic Exchange under tickern ETT1V.

www.etteplan.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs