Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Etteplan förvärvar Elomatics ingenjörsverksamhet i Kina

Etteplan Oyj

Etteplan förvärvar Elomatics ingenjörsverksamhet i Kina

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.04.2014 kl. 09:00
Utgivare: Etteplan Oyj

- Förvärvet stärker Etteplans tillväxt i Kina.

Etteplan och Elomatic har kommit överens om att överlåta Elomatics kinesiska ingenjörsverksamhet till Etteplan. I praktiken innebär det att 13 konstruktörer samt kunder från Elomatics kinesiska ingenjörsverksamhet överförs till Etteplan. Transaktionen inkluderar inte Elomatics verksamhet inom programvaran Cadmatic i Kina.
Elomatics verksamhet i Kina startade 2008 och Etteplans år 2004. Etteplan var den första nordiska teknikkonsulten med ingenjörsverksamhet i Kina.
- Etteplans verksamhet har vuxit kraftigt i Kina och förvärvet kommer att bidra till att uppfylla våra mål på den kinesiska marknaden. Efter överlåtelsen av verksamheten kommer vi att kunna erbjuda ett mer omfattande urval av tjänster till de kunder som överförs från Elomatic, säger Etteplans VD och koncernchef Juha Näkki.
- Elomatic kommer att dra sig tillbaka från utveckling av mekanikkonstruktion för den kinesiska marknaden och fokusera på att söka tillväxt i andra geografiska områden, särskilt Polen. Vi tror att Elomatics kinesiska kunder kommer att få god och effektiv service även fortsättningsvis, säger Elomatics VD och koncernchef Olli Manner.

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Berg
SVP, Solutions and Business Development
Etteplan
Tel. +46 73 447 23 22

Outi-Maria Liedes
SVP, Communications & Operational Development
Etteplan
Tel. +358 40 756 9620

Etteplan i korthet

Etteplan erbjuder ingenjörstjänster och teknikinformationslösningar till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Våra tjänster är inriktade på att förbättra konkurrenskraften på våra kunders produkter och tekniska processer genom hela produktlivscykeln. Resultatet av Etteplans innovativa ingenjörskunnande syns i många industrilösningar och vardagsprodukter.

Etteplan omsatte 128,6 miljoner (EUR) 2013. Bolaget har cirka 1 800 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna och Kina. Etteplans aktie är noterad på OMX Nordic Exchange under tickern ETT1V.

www.etteplan.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs