Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Ericsson tuo ensimmäisenä markkinoille License Assisted Access -teknologiaa parantamaan mobiililaajakaistan laatua sisätiloissa

Ericsson

Ericsson tuo ensimmäisenä markkinoille License Assisted Access -teknologiaa parantamaan mobiililaajakaistan laatua sisätiloissa

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2015 klo 11:00
Julkaisija: Ericsson

Ihmiset viettävät 85 prosenttia ajastaan sisällä. Silti vain 41 prosenttia on täysin tyytyväisiä siihen, miten hyvin mobiililaajakaista toimii sisätiloissa nettiselailuun tai sosiaalisen median palvelujen käyttämiseen*. Erittäin tyytyväisten joukko pienenee, kun kyse on vielä enemmän kaistaa vaativien sovellusten käytöstä, esimerkiksi videoiden, TV:n tai elokuvien katsomisesta mobiilisti. Vastatakseen tähän haasteeseen Ericsson tuo ensimmäisenä markkinoille License Assisted Access -teknologiaa, joka parantaa älypuhelinten käyttäjien mobiilidatan nopeutta sisätiloissa.

License Assisted Access mahdollistaa lisensoidun ja lisensoimattomien verkkotaajuuksien yhdistämisen käyttäen LTE-Advanced-teknologiaa. LTE Advanced -teknologia lisää mobiilidatan nopeutta, vähentää verkon ruuhkaa ja hyödyttää kaikkia langattoman verkon käyttäjiä

Ericsson License Assisted Access kuuluu Ericssonin piensolutuotevalikoimaan ja se on saatavilla vuoden 2015 loppupuolella. Yhdysvaltalainen teleoperaattori T-Mobile US, Inc. aikoo ottaa tuotteen käyttöön jo vuonna 2015.

LAA voi nopeuttaa älypuhelindatan siirtoa jopa 150 megabitillä sekunnissa käyttämällä vain neljää prosenttia 5 GHz:n taajuudesta. Jokainen saatavilla oleva neljän prosentin lisäosuus taajuuskaistasta nopeuttaa datasiirtoa entisestään.

LAA-tuote mahdollistaa 5 GHz:n kaistan hyödyntämisen LTE-teknologiaa käyttäen, mutta jakaa myös 5 GHz:n taajuudet reilusti perinteisten WiFi-käyttäjien kanssa.

Katso myös LAA:sta kertovat videot osoitteessa http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/laa

 

*) Ericsson ConsumerLabin tekemän tutkimuksen mukaan vain 41 prosenttia ihmisistä oli erittäin tyytyväisiä mobiililaajakaistan toimimiseen sisätiloissa. Tutkimus toteutettiin 23 eri maassa ja siihen osallistui 47 000 ihmistä.

 

LISÄTIETOJA


Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen: 
www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön: 
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

 

www.ericsson.com  


www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs