Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Digitaalinen peliseinä houkuttelee liikunnallisiin pelihetkiin Itiksen Leikkiasemalla

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Digitaalinen peliseinä houkuttelee liikunnallisiin pelihetkiin Itiksen Leikkiasemalla

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2015 klo 11:11
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Itiksessä avattiin kesäkuun alussa uusi 300 neliön leikkitila, Leikkiasema. Yksi Leikkiaseman vetonauloista on digitaalinen peliseinä, joka houkuttelee niin lapsia kuin aikuisia pelaamaan, leikkimään ja liikkumaan yhdessä. Peliseinän on toteuttanut mikkeliläinen startup-yritys OiOi.

Leikkiaseman peliseinä on pinta-alaltaan Suomen suurin vuorovaikutteista pintaa hyödyntävä pelitoteutus. Se perustuu OiOin vuorovaikutteiseen teknologiaan, jonka avulla mikä tahansa seinäpinta voidaan muuttaa vuorovaikutteiseksi kosketusnäytöksi. Kosketusseinälle OiOi suunnitteli yhdessä Kids Factoryn kanssa pelejä, joissa keskeistä on mukava yhdessä tekeminen, ei kilpaileminen. 

– Avajaistilaisuudessa nähtiin, että peliseinä sopii kaiken ikäisille – lapsista aikuisiin. Pelit suunniteltiin hyvin intuitiivisiksi, ja lapset kokeilivatkin niitä hyvin spontaanisti. Pienimmät lapset nauttivat maalauspelistä, jossa voi taiteilla omien liikkeiden avulla. Vähän isommat innostuivat reaktiokykyä vaativasta pelistä, jossa napataan putoavia matkalaukkuja. Lapset ja aikuiset pelasivat myös yhdessä: aikuiset nostivat perheen pienimpiä taaperoita, jotta he ylettyisivät myös pelaamaan, kertoo suunnittelija ja perustajajäsen Sami Kämppi OiOista.

– Hienointa on huomata, että peliseinä sai pelaajat pitämään hauskaa yhdessä. Tähän olimme tähdänneet. Kun puhutaan pelien vaikutuksista lapsiin, unohtuu usein arvioida, millaisessa tilanteessa ja kenen kanssa pelataan. Jos pelaaminen on hauskaa yhdessäoloa vanhemman kanssa, siitä ei ole lapselle haittaa.

OiOin vuorovaikutteisella teknologialla peliseinä on helposti ja kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa mihin tahansa uuteen tai rakenteilla olevaan tilaan: tarvitaan vain vapaata seinä- ja lattiatilaa. Peliseinän avulla voidaan tarjota lapsille ja nuorille liikunnallisia pelihetkiä esimerkiksi isoissa tavarataloissa, hotelleissa ja ravintoloissa, lentokentillä ja risteilyaluksilla, erilaisissa suurtapahtumissa tai vaikkapa koulutiloissa.

Itiksen Leikkiaseman kokonaistoteutuksesta vastasi Kids Factory, jonka kanssa OiOi toteutti peliseinän Leikkiaseman brändin ja ilmeen mukaisesti räätälöitynä.

Lisätiedot:

Sami Kämppi, suunnittelija ja perustajajäsen, OiOi, 040 820 4561, sami.kamppi@oioi.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

 

Liitetiedostot

OiOi on startup-yritys, jonka tuote on älykäs tila. Yrityksen perustajilla on yli 10 vuoden kokemus digimedia-alasta Suomen johtavissa ja palkituissa digitoimistoissa. OiOin menetelmillä ja käyttöliittymillä mikä tahansa tila voidaan muuttaa vuorovaikutteiseksi, jolloin käyttäjä voi vaikuttaa ympäristöönsä liikkeillään, eleillään, kosketuksellaan tai mobiililaitteilla. OiOi on pioneeri tiloihin suunnitelluissa palveluissa: yrityksen teknologia mahdollistaa monipuolisten palveluiden kehittämisen mille tahansa pinnalle.

OiOi on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs