Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Caruna myy projektivalvontaliiketoimintonsa Rejlersille

Caruna

Caruna myy projektivalvontaliiketoimintonsa Rejlersille

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 15:31
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyritys Caruna on tänään myynyt projektivalvontaliiketoimintansa asiantuntijaorganisaatio Rejlersille. Kaupan kohteena on Carunan sähköverkon rakentamiseen, korjaamiseen, ylläpitoon ja kunnossapitoon liittyvien projektien projektivalvontapalvelu. Projektivalvontapalvelu sisältää valvontaa, katselmuksia, tarkastuksia, laadunvalvontaa sekä turvallisuus- ja ympäristökoordinointia kaikilla Carunan verkkoalueilla.

Kaupan mukana siirtyy vanhoina työntekijöinä 26 henkilöä 1.9.2015 alkaen. Samalla Caruna on solminut sopimuksen projektivalvontapalveluiden hankinnasta Rejlersiltä. Sopimuskausi on kolme  vuotta. Caruna kilpailutti projektinvalvontapalvelujen hankinnan Erityisalojen hankintalain EU-kynnysarvon ylittävänä julkisena hankintana.

”Ulkoistuksella Caruna hakee projektivalvonnan skaalautuvuutta yhtiön kasvaviin investointivolyymeihin sekä joustavuutta verkkoliiketoiminnan kausivaihteluihin. Lisäksi Caruna haluaa olla alan kehityksen kärjessä ja kehittämässä sähköverkkoliiketoiminnan markkinoita. Yhtenä tavoitteena oli löytää kumppani, jonka kanssa sähköverkkoliiketoiminnan projektivalvontapalveluiden markkinoita voidaan kehittää Suomessa. Lisäksi henkilöstön kehittämisellä ja urakehitysmahdollisuuksilla on ollut keskeinen rooli liiketoiminnan myynnin arvioinnissa”, sanoo Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen.

”Projektivalvontaliiketoimintamme on erittäin hyvässä kunnossa ja ansaitsee saada
kehittyä ydinliiketoimintana ja omista lähtökohdistaan. Olen tyytyväinen että löysimme ostajan, joka voi ulkopuolisena palveluntarjoajana tarjota projektivalvontapalveluita valtakunnallisesti ja näin kehittää palveluntarjontaa huomioiden myös muut liiketoiminta-alueet”, Ari Koponen sanoo.

”Kauppa vahvistaa asemaamme markkinajohtajana sähköverkkoliiketoiminnan asiantuntijapalveluja tarjoavana yrityksenä. Kaupan myötä voimme kehittää projektivalvontapalvelumarkkinaa ja vastata sähkönsiirtoyhtiöiden kasvaviin investointeihin täysin uudesta lähtökohdasta. Näin saadaan joustava ja skaalautuva projektivalvontamarkkina, jossa parhaat työtavat jalostuvat ja kehittyvät jatkuvasti toiminnan myötä”, päättää Rejlersin toimitusjohtaja Seppo Sorri.

Liiketoiminnan ostava Rejlers on laaja-alainen pohjoismainen asiantuntijaorganisaatio, jolla on yhteensä yli 1800 työntekijää. Rejlers tarjoaa palvelut niin energiayhtiöiden kuin loppukuluttajienkin energiahallintaan ja mittaustietojen keruuseen. Palvelun piirissä on lähes 1.000.000 energiankäyttäjää. Energiayhtiöasiakkuuksia Pohjoismaissa on yli 140 kpl. Asiakaskuntaan kuuluu kantaverkkoa, alueellisia jakeluverkkoyhtiöitä ja energian myyntiyhtiöitä.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna, puh. 050 453 1254
Seppo Sorri, toimitusjohtaja, Rejlers, puh. 044 574 5034

Kuvia Carunan toiminnasta toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi/info.php

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Rejlers
Rejlers Oy on asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluita sekä projektitoimituksia monialaiselle teollisuuden, energian, rakentamisen sekä infran asiakaskunnille 14 paikkakunnalla Suomessa. Rejlers-konsernin Suomen yhtiöiden liikevaihto vuonna 2014 oli noin 34,1 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä tällä hetkellä on yli 460 henkilöä. Suomen Rejlers on osa pohjoismaista Rejlers AB -yhtiötä. Rejlers AB työllistää tällä hetkellä yli 1800 henkilöä. Yhtiön osake on listattu NASDAQ OMX Tukholman Pohjoismaisella listalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs