Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Caruna kasvaa ostamalla Lapin Sähköverkko Oy:n

Caruna

Caruna kasvaa ostamalla Lapin Sähköverkko Oy:n

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 11:00
Julkaisija: Caruna

Caruna on ostanut Lapin Sähköverkko Oy:n ja yhtiön operoiman sähkönsiirtoverkon Kemijoki Oy:ltä. Nyt hankittava suurjänniteverkko laajentaa Carunan sähkönsiirtoverkkoa Lapissa, jossa Carunalla on verkkoa jo entuudestaan. Kaupan myötä Carunalle siirtyi noin 150 kilometriä suurjänniteverkkoa Kemijärven, Rovaniemen ja Sodankylän alueilta.

Carunalla on pitkä kokemus suurjänniteverkon käyttötoiminnasta, ylläpidosta ja kehittämisestä, joten Lapin Sähköverkosta tulee luonnollinen osa Carunan liiketoimintaa.

- Sähköverkkoliiketoiminta on Carunan ydinliiketoimintaa, josta meillä on yli sadan vuoden vankka kokemus. On hienoa, että voimme kasvaa Lapissa, jossa meillä on jo entuudestaan toimintaa. Keskitymme sähkönsiirtoon ja tätä ydintoimintaamme kehitämme myös jatkossa. Meillä on käynnissä useiden satojen miljoonien eurojen investointiohjelma, jolla pyrimme turvaamaan sen, että sähköverkkomme palvelee myös tulevaisuuden tarpeita kaikilla verkkoalueillamme, Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen sanoo.

Kaupan myötä Carunalle siirtyi yhteensä noin 150 kilometriä suurjänniteverkkoa Kemijoen ja Kitisen varrelta. Osana kauppaa Carunan omistukseen siirtyy myös kuusi 110 kV sähköasemaa, kaksi 220 kV sähköasemaa sekä neljä kantaverkkoliityntää. Kaupan myötä ei siirry henkilökuntaa.

- Saamme hoidettavaksemme teknisesti hyvässä kunnossa olevan ja hyvin hoidetun verkon, josta vastaa Carunan nykyinen suurjänniteverkkoon erikoistunut asiantuntijatiimi. Haluamme ylläpitää ja kehittää verkkoa yhteistyössä siten, että se palvelee Lapin Sähköverkon asiakkaita mahdollisimman hyvin myös jatkossa, Koponen toteaa.

Sähköverkon myynti on luonnollinen jatko omaan ydinliiketoimintaansa entistä vahvemmin keskittyvän Kemijoki Oy:n toimintamalliuudistukselle.

- Valitsimme ostajavaihtoehdoista parhaan. Sähkönsiirtoliiketoimintaan keskittynyt Caruna on sitoutunut kehittämään verkkoa ja sillä on sähköverkkojen ylläpitämiseen sekä käyttötoimintaan tarvittava asiantuntemus ja resurssit. Kemijoki Oy keskittyy jatkossa strategiansa mukaisesti toimimaan vesivoimatuotannon tilaaja- ja asiantuntijaorganisaationa, toimitusjohtaja Tuomas Timonen Kemijoki Oy:stä kertoo.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot medialle:
Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna, puh. 050 453 1254
Tuomas Timonen, toimitusjohtaja, Kemijoki Oy, puh. 050 386 0448

Kuvia toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1 800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Kemijoki Oy on Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Voimalaitosten kokonaisteho ylittää 1 100 MW. Vuonna 2014 yhtiön vesivoimalaitokset tuottivat sähköenergiaa yhteensä 4 126 gigawattituntia, mikä oli noin kolmannes kotimaisesta vesivoimalla tuotetusta sähköstä. Lisätietoja: www.kemijoki.fi

Lapin Sähköverkko Oy on Kemijoki Oy:n 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö, jonka toimialana on sähköverkkoliiketoiminta sähkömarkkinalain tarkoittamassa laajuudessa. Yhtiö on vuokrannut Kemijoki Oy:n omistaman 110 kilovoltin (kV) alueverkon. Alueverkossa on neljä asiakasta kymmenessä liittymispisteessä. Se koostuu kolmesta yhteensä 116 kilometrin pituisesta johdosta ja neljästä sähköasemasta. Vuonna 2014 sähkön tuotannon ja kulutuksen kokonaismäärä alueverkossa oli 483 gigawattituntia. Yhtiön liikevaihto oli 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2014.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs