Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » BMW:ltä 3D:n avulla aivan uudenlainen sähköauto

BMW:ltä 3D:n avulla aivan uudenlainen sähköauto

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2014 klo 12:00
Julkaisija: Dassault Systemes

BMW:ltä 3D:n avulla aivan uudenlainen sähköauto 

Johtava autoyritys valjasti Dassault Systèmesin 3D-mallennusohjelmat käyttöönsä ja suunnitteli maailman ensimmäisen sarjatuotetun hiilikuituvahvisteisen auton.

 

2.5.2014 — Maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes ilmoittaa BMW Groupin käyttäneen CATIA Composites -ohjelmistoja erittäin kevyen ja päästöttömän BMW i3  -sähköauton suunnittelussa.  

 - BMW Group hyödynsi Dassault Systèmesin kattavia suunnitteluratkaisuja sähköauton komposiittiosien ja rakenteiden suunnittelussa, sanoo Dassault Systèmesin varatoimitusjohtaja Monica Menghini.

Komposiittirakenteiden käyttö antaa autovalmistajille mahdollisuuden innovatiivisiin ratkaisuihin aikakaudella, jolloin työtä säännellään tiukasti.

- Olemme jo kauan kehittäneet komposiittimateriaaleille tarkoitettuja integroituja suunnitteluratkaisuja ja olemme ylpeitä, että ne auttoivat BMW:tä aivan uudenlaisessa komposiittirakenteiden sarjatuotannossa, sanoo CATIA-tuoteryhmän toimitusjohtaja Philippe Laufer Dassault Systèmesiltä.

CATIA Composites -suunnitteluohjelman avulla auton komposiitin rajoitteet voidaan ottaa huomioon jo konseptointivaiheessa, jolloin muotoilun ja valmistettavuuden yhdistäminen helpottuu. Suunnittelijat pystyvät realistisesti arvioimaan osien valmistusprosessia.

- Suunnitteluohjelman käyttö helpottaa potentiaalisten laatuongelmien huomaamista ja varmistaa, että lopputuotteet ovat suunnitelman mukaisia, tiivistää Menghini.

Erityisesti komposiittisuunniteltuun tarkoitettujen CATIA-ohjelmistojen ominaisuudet mahdollistavat komposiittiosien nopeamman suunnittelun ja kokoamisen. Ohjelmistot tarjoavat saumattomat mahdollisuudet koko tuotantoprosessin hallintaan.

 

Lisätietoja Dassault Systèmesin ratkaisuista kuljetusteollisuudessa:

www.3ds.com/industries/transportation-mobility/.

Ja komposiitin simulaatioprosessista:

www.3ds.com/composites 

Lisätiedot Mari Kuusinen, mari.kuusinen@osg.fi, 040 1964374

 

 

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

 

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM ja 3D VIA ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs