Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Bioenergian tutkimus- ja innovaatiotoiminta vahvistuu Mamkissa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Bioenergian tutkimus- ja innovaatiotoiminta vahvistuu Mamkissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 10:07
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampukselle tulee bioenergian opetus- ja tutkimustoimintaa palveleva toimintaympäristö. Toimintaympäristön laitekokonaisuudet hankitaan Älykäs ympäristö bioenergian tutkimus- ja innovaatiotoiminnalle -hankkeella, jota yhdessä rahoittavat EU, yritykset ja Mamk.

Bioenergian tuotanto on kasvussa ja muun muassa päästöistä pitää saada riittävän tarkkoja tietoja ympäristö- ja työterveysriskien välttämiseksi. Testaus- ja tuotekehitysympäristöllä saadaan tietoa biopolttoaineiden ominaisuuksista ja bioenergiatuotannon vaikutuksista elinympäristöömme.

Uudet laitteet mahdollistavat esimerkiksi hengitysilman hiukkaspitoisuuksien ja erilaisten kaasumaisten päästöjen mittaamisen. Lisäksi voidaan seurata tuotantoalueilla olevien vesistöjen tilaa. Käytännössä hanke mahdollistaa sen, että bioenergiantuotannossa käytettävän materiaalin ympäristövaikutukset voidaan arvioida koko biomateriaalin elinkaaren ajalta.

Mamkiin perustettava älykäs toimintaympäristö tukee energia- ja ympäristötekniikan opetusta ja tutkimustoimintaa. Lisäksi ympäristö mahdollistaa koulutuksen painottumisen entistä syvemmin energia- ja prosessitekniikan alalle.

Yhteistyötä testaus- ja tuotekehitysympäristössä tekevät opiskelijat, tutkimus- ja innovaatiotoiminta sekä alueen yrittäjät. Toimintaympäristö vahvistaa bioenergiaan liittyvää liiketoimintaa Etelä-Savon alueella. Yritykset voivat hyödyntää testaus- ja tuotekehitysympäristöä toiminnassaan. Tavoitteena on myös siirtää laitteilla tuotetut mittaus- ja analyysitulokset asiakkaille mahdollisimman tehokkaasti. Tämän vuoksi hankkeessa kehitetään myös sähköistä tiedonsiirtoa.

Älykäs ympäristö bioenergian tutkimus- ja innovaatiotoiminnalle -hankkeen kustannusarvio on 290 330 euroa. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Lisäksi hanketta rahoittavat Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, Etelä-Savon Energia Oy, Miktech Oy, Metsäsairila Oy, Juvan Bioson Oy, Tassu ESP Oy ja Suur-Savon Energiasäätiö.

Hanke alkoi 1.11.2013 ja se päättyy 30.11.2014.


Lisätietoja

Marjatta Lehesvaara, projektipäällikkö, Älykäs ympäristö -hanke, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 842 0629, marjatta.lehesvaara(at)mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs