Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Arni Ekholm nimitetty Olympuksen Pohjoismaiden johtajaksi

Arni Ekholm nimitetty Olympuksen Pohjoismaiden johtajaksi

Nimitys.
Julkaistu: 17.03.2011 klo 15:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

KTM Arni Ekholm, 46, aloittaa alueellisena toimitusjohtajana Olympus Nordic -organisaatiossa 1.4. Hänen alueeseensa kuuluvat Pohjoismaat ja Baltian maat. Hän jatkaa myös Olympus Finland Oy:n toimitusjohtajana asemapaikkanaan Espoo.

Ekholm on toiminut kahden viime vuoden ajan edeltäjänsä, eläkkeelle jäävän tanskalaisen Per Fredriksenin varamiehenä sekä Olympuksen Pohjoismaiden ja Baltian organisaation kuluttajatuotteiden johtajana.

Ekholm tuli Olympukselle Suomen ja Baltian toimitusjohtajaksi vuonna 2004 Gillette Group Nordicin markkinoinnin ja myynnin johtotehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Duracellin maajohtajana sekä Huhtamäki Oy Leafin markkinointitehtävissä. Ekholm on asunut ja työskennellyt kaikissa Pohjoismaissa paitsi Islannissa. Syntyjään hän on turkulainen.

– Olympus on asiakaskeskeinen, nopealiikkeinen ja joustava yhtiö. Palvelemme paikallisesti, mutta teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisesti ja hyödynnämme osaamista Pohjoismaiden kesken, kun se on järkevää. Aion olla oman väkemme tavoitettavissa ja mennä säännöllisesti mukaan asiakaskäynneille eri maissa, sanoo Ekholm, joka varautuu vähintään sataan matkapäivään vuodessa.

Olympus panostaa asiakaspalvelun lisäksi laatuun ja innovatiivisuuteen. Sen erikoisalaa on digitaalisen ja optisen osaamisen yhdistäminen. Kameroissa se tähtää hyvän kuvanlaadun ohella helppokäyttöisyyteen. Sairaalatekniikassa on korkean teknisen laadun lisäksi avainasemassa potilasturvallisuus.

– Potilaalle on tärkeää, että toimenpide on mahdollisimman riskitön ja niin hyvä kokemus kuin mahdollista. Siihen mekin pyrimme, Ekholm sanoo.

Olympuksen toimialoja ovat lääketieteelliset järjestelmät (taipuisat endoskoopit, endoterapiatuotteet ja instrumentit, endoskooppinen kirurgia ja leikkaussalijärjestelmät), kuluttajatuotteet (kamerat ja audiotuotteet) sekä mikrokuvantamisjärjestelmät (mikroskoopit ja teollisuuden laadunvalvontajärjestelmät). Ekholm vastaa tehtävässään kaikista toimialoista.

Japanissa vuonna 1919 perustetulla Olympuksella on maailmanlaajuisesti 35 000 työntekijää, Euroopassa 4 700, Pohjoismaissa 250 ja suomessa vajaat 50. Euroopan organisaation, Olympus Europa Holding GmbH:n, pääkonttori on Saksan Hampurissa. Tilikaudella 2009–2010 holdingyhtiön liikevaihto oli yhteensä 1,383 miljardia euroa ja emokonsernin 6,733 miljardia euroa.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Arni Ekholm

Olympus Finland Oy, p. + 358 40 760 3323, arni.ekholm@olympus.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs