Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Are toteuttaa Tampereen Rantatunnelin teknisten järjestelmien kokonaisuuden

Are Oy

Are toteuttaa Tampereen Rantatunnelin teknisten järjestelmien kokonaisuuden

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 14:00
Julkaisija: Are Oy

Are ja Rantatunnelin Allianssi ovat allekirjoittaneet 22.10.2014 sopimuksen valtatielle 12 rakennettavan Tampereen Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimittamisesta.

Urakkasopimus sisältää LVIS-, sprinkleri-, automaatio- ja liikenteenhallintajärjestelmien kokonaistoimituksen. Sopimus on suuruudeltaan noin 20 miljoonaa euroa.

- Talotekniikan sopimuskumppanin valinnassa painottui, että Are on suuri ja suorituskykyinen kumppani. Hyvä yhteistyötahto ja tekninen osaaminen korostuvat näin suuressa hankkeessa. Allianssi on urakkamalli, jossa asioita viedään yhdessä eteenpäin ja hankkeen eteneminen aikataulussa on tärkeää. Yhteistyön on siis pelattava, toteaa allianssin projektipäällikkö Esko Mulari Rantatunnelin Allianssiin kuuluvasta Lemminkäinen Infra Oy:stä.

- Painava peruste valinnalle oli myös, että Are on myös paikallinen toimija, vaikka onkin valtakunnallinen yritys, Esko Mulari korostaa.

- Rantatunneli-urakka on erittäin merkittävä Arelle. Se on arvoltaan kautta aikojen suurin yksittäinen urakkamme, vaikka Länsimetron työmaan eri osaurakat yhdessä ovatkin arvoltaan tätä suurempi. Arvioimme, että tämä urakka työllistää eri vaiheissaan 40–70 työntekijää Tampereen seudulla, toteaa Jarmo Liimatainen, Aren talotekniikkaurakoinnin Keski-Suomen liiketoimintajohtaja.

- Osaprojektien hallinta ja aikataulujen yhteensovittaminen on tällaisessa suuressa hankkeessa erityisen tärkeää. Kun kaikkea talotekniikkaa hoitaa yksi toimija, vuoropuhelu on vaivatonta, Jarmo Liimatainen kertoo.

Valtatie 12:n Rantatunneli on valmistuttuaan Suomen pisin maantietunneli. Se koostuu kahdesta erillisestä 2,3 kilometrin mittaisesta liikennetunnelista sekä tie-, katu- ja eritasoliittymäjärjestelyistä. Kyseessä on Suomen vilkkain valtatieosuus pääkaupunkiseudun ulkopuolella, ja se avaa uusia mahdollisuuksia Tampereen keskustan kehittämiselle.

Toimituksen valmistelevat työt alkavat jo tämän vuoden lopulla. Varsinaisiin asennuksiin päästään helmikuussa 2015 ja ne valmistuvat huhtikuussa 2016, jonka jälkeen alkaa tunnelin koekäyttö. Liikenteelle tunneli avataan keväällä 2017.

Are on merkittävä talotekniikkatalo koko Suomessa ja myös Pirkanmaan talousalueella. Aren Tampereen toimipaikassa työskentelee kaikkiaan noin 230 muun muassa sähkö-, putki-, ilmastointi- ja turva-alan osaajaa. Are työllistää 2 800 talotekniikka-alan ammattilaista ja on Suomen suurin talotekniikka-alan yritys.

Lisätietoja antavat:

Are
Jarmo Liimatainen, liiketoimintajohtaja, Talotekniikkaurakointi, Keski-Suomi, puh. 0400 426 095, jarmo.liimatainen@are.fi

Rantatunnelin Allianssi
Esko Mulari, projektipäällikkö, Rantatunnelin Allianssi, puh. 040 040 6723, esko.mulari@lemminkainen.com
Risto Kupila, johtoryhmän jäsen, Rantatunnelin Allianssi, puh. 040 585 3077, risto.kupila@lemminkainen.com

Are Oy
Are on yli 100-vuotias talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet.
Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Are-konserni työllistää noin 2800 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 26 paikkakunnalla Suomessa. Lisätietoa: http://www.are.fi

Rantatunnelin Allianssi
Tampereen Rantatunneli rakennetaan allianssiurakkana. Kumppanuuteen perustuvassa toimintamallissa hankkeen tilaajat ja palveluntuottajat tekevät tiivistä yhteistyötä yhteisellä organisaatiolla. Rantatunnelin Allianssin osapuolet ovat Liikennevirasto, Tampereen kaupunki, Lemminkäinen Infra Oy, Saanio & Riekkola Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs