Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Alihankinta 2013 -messuilla juhlitaan alan ykköstapahtuman 25-vuotista taivalta

Tampereen Messut

Alihankinta 2013 -messuilla juhlitaan alan ykköstapahtuman 25-vuotista taivalta

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2013 klo 22:13
Julkaisija: Tampereen Messut

JUHLAVUODEN MESSUJEN TEEMA ON MUOTOILU JA KILPAILUKYKY

Seuraavat kansainväliset Alihankinta-messut järjestetään 24.–26. syyskuuta 2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Suomen johtavan teollisuuden ykkösmessutapahtuman menestystarina on jatkunut jo 25 vuotta, sillä ensimmäisen kerran Alihankinta-messut pidettiin Tampereella vuonna 1988. Alihankinta 2013 on järjestyksessään 23. teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma.

– Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakennetaan uutta E-hallia, joka valmistuu sopivasti ennen syksyn messuja. Uusi halli tulee olemaan jatkossa messujen ja muiden tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka. Alihankinta-messujen osalta lisätilaa on kaivattu jo pidemmän aikaa, joten on hienoa päästä viettämään tämän teollisuuden ykköstapahtuman 25-vuotisjuhlia uusissa tiloissa. Tavoittelemme tapahtumalle 10 prosentin kasvua eli näytteilleasettajamäärä nousisi noin 1000 toimijaan ja näyttelypinta-ala 15 000 näyttelyneliöön. Meillä on ilo aloittaa yhteistyö nyt sekä Muoviteollisuus ry:n että Suomen Muotoilusäätiön kanssa, joten syksyn messuilla tullaan näkemään uusia teemoja. Tavoitteena on myös tapahtuman kansainvälisyyden lisääminen, kertoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä kävijöille ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan tilanteesta ja näkymistä sekä alan innovaatioista. Vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan tapahtumassa esitellään vuosittain yli 2000 uutta innovaatiota.


Muoviteollisuus ry on mukana uutena yhteistyökumppanina

Tampereen Messut Oy on järjestänyt Alihankinta-messut vuosittain pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Vuodesta 2013 lähtien uutena pääyhteistyökumppanina on mukana Muoviteollisuus ry.

– Elämme muoviaikaa, jossa muovialan kehitys on vireimmillään. Muovi-sanan juuri on muotoilussa. Suomessa jopa 600 yritystä muotoilee eli työstää muoveista mitä moninaisimpia tuotteita. Useat kymmenet niistä osallistuvat Alihankinta-messuille. Muovituotteiden valmistus on loikkinut pitkiä askelia koko 2000-luvun. Etenkin pikamallinnus ja -valmistus ovat merkinneet murrosta tuotekehityksessä. Myös muoveja ja niiden yhdistelmiä tulee koko ajan uusia. Uusien muovien kanssa työskennellessä ei kuitenkaan saa täysin lumoutua eikä unohtaa, että moderneina ja erittäin laajana materiaaliperheenä on tehtävä sarja oikeita valintoja. On osattava valita oikea muovi oikeaan käyttöön, oikeat työstömenetelmät, oikeat toimivat työvälineet ja tietysti kaikkein tärkeimpänä oikeat, luotettavat kumppanit. Tässä suhteessa Alihankinta-messut ovat se oikea paikka muoviteollisuudelle. Täällä muovituotevalmistaja voi näyttää oman kyvykkyytensä sekä toisaalta löytää itselleen toimitusketjun luotettavimmat partnerit ja kirittäjät, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.


Lisää kilpailukykyä muotoilun avulla

Alihankinta 2013  -messujen pääteemaksi on valittu muotoilu ja kilpailukyky. Tampereen Messut Oy:n uutena kumppanina teemasisältöä on toteuttamassa Suomen Muotoilusäätiö.

– Teknologisen luovuuden yhdistäminen muotoilulliseen luovuuteen erilaistaa ja tuottaa yritykselle lisää kilpailukykyä. Muotoilu on tuotteen tai palvelun tuotettavuuden, käytettävyyden, saavutettavuuden ja haluttavuuden huomioonottamista. Muotoilua hyödyntävät suomalaiset yritykset ovat vielä harvassa. Tutkimusten mukaan suomalaisista yrityksistä peräti 90 prosenttia ei hyödynnä muotoilua tuotekehityksessään. Kuitenkin koveneva kilpailu haastaa yrityksen kuin yrityksen jatkuvaan tuotekehitykseen. Suomen kansallinen muotoilusäätiö auttaa yrittäjää ja yritystä muotoilun käyttöön ottamisessa ja varmistaa, että konkreettista tulosta syntyy. Tuotteet ja palvelut ovat usein niin samanlaisia ja samanhintaisia, että jokin erottumisen keino pitää löytää. Muotoilua tarvitaan koko teollisuudessa, myös alihankintayrityksissä. Alihankinta-messut on oikea paikka lisätä tietoisuutta muotoilusta kilpailukyvyn tekijänä, sanoo Suomen Muotoilusäätiön asiamies Pekka Koivisto.

Alihankinta 2012 -messuilla oli 890 näytteilleasettajaa 17 maasta. Näytteilleasettajista ulkomaalaisia yrityksiä oli yli 70. Tapahtuma kokosi kolmen messupäivän aikana 15 742 kävijää, joista noin 600 saapui messuille ulkomailta. Alihankinta on Suomen suurin teollisuuden messutapahtuma näytteilleasettajien lukumäärässä mitattuna. Kävijämäärän mukaan laskettuna Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alan tapahtuma.


Mediamateriaalit:

Tapahtuman mediasivuilla osoitteessa www.alihankinta.fi (Media) on linkit messuista julkaistuihin lehdistötiedotteisiin ja kuvapankkiin.


LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, projektipäällikkö, p. 0207 701 255, 050 356 1325, jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs