Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Alfa Lavalin uudeksi konsernijohtajaksi Tom Erixon

Alfa Laval Nordic Oy

Alfa Lavalin uudeksi konsernijohtajaksi Tom Erixon

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 08:30
Julkaisija: Alfa Laval Nordic Oy

Maailman johtava lämpö-, erotus- ja virtaustekniikan yrityksen Alfa Lavalin konsernijohtajaksi on nimitetty Ovako Groupin konsernijohtaja Tom Erixon. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään huhtikuussa 2016, kun nykyinen konsernijohtaja Lars Renström jää eläkkeelle. Ovako Group on johtava eurooppalainen koneenrakennusterästen valmistaja, jonka asiakkaita ovat kuulalaakeri-, ajoneuvo- ja konepajateollisuus.

Alfa Lavalin hallituksen puheenjohtaja Anders Narvinger painottaa Erixonin vakaata taustaa teollisuudesta. Se antaa tukevan pohjan jatkaa Alfa Lavalin kannattavaa kasvua..

“Haluan kiittää Lars Renströmiä hänen saavutuksistaan lähes 12 vuoden kestoisella taipaleellaan Alfa Lavalin konsernijohtajana. Hänen johdollaan Alfa Laval on kasvanut reippaasti ja yritys on samalla säilyttänyt keskeisimmät arvot. Liikevaihto on kasvanut kolminkertaiseksi ja yhtiön markkina-arvo kuusinkertaiseksi.", Navinger toteaa.

”On ilo liittyä Alfa Lavaliin, joka on vakaa markkinajohtaja vahvalla yrityskulttuurillaan. Olen vaikuttunut yrityksen viime vuosikymmenen kasvusta ja tuloksesta ja minun tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvua.”

Tom Erixon ottaa tehtävän haltuun nykyiseltä konsernijohtajalta Lars Renströmiltä viimeistään yhtiökokouksessa huhtikuussa 2016.

Tietoa Tom Erixonista
Tom Erixon on 55-vuotias Ruotsin kansalainen. Erixonilla on maisterintutkinto oikeustieteistä Lundin yliopistosta sekä MBA liikehallinnosta IESE:stä Espanjassa.

Erixon on työskennellyt Ovako Groupin konsernijohtaja vuodesta 2011. Ennen tätä hän toimi Sandvik Coromatin konsernijohtajana, jossa hän aloitti ylimmän johdon tehtävissä vuonna 2001.

Lisätietoja:

Taru Nikulainen, viestintäkonsultti, Brunnen Communications Oy
puh. 050 325 7347, taru.nikulainen@brunnen.fi

Teija Lahti, tiedottaja, Alfa Laval Nordic Oy
puh. (09) 804 04 624, teija.lahti@alfalaval.com

Alfa Laval

Alfa Laval kuuluu maailman johtaviin yrityksiin lämpö-, erotus- ja virtaustekniikassa. Alfa Lavalin asiakkaiden prosesseja tehostavia laitteita, järjestelmiä ja palveluja käytetään tuotteiden lämmittämiseen, jäähdyttämiseen, erottamiseen ja kuljettamiseen.

Asiakkaat edustavat valmistavaa teollisuutta ja toimivat mm. elintarvikkeiden ja juomien, kemikaalien, lääkkeiden, tärkkelyksen, sokerin ja etanolin aloilla. Alfa Lavalin ratkaisuja käytetään myös mm. voimalaitoksissa sekä telakka- ja konepajateollisuudessa, kaivosteollisuudessa, lietteen ja jätevesien käsittelyssä, ilmastointiratkaisuissa sekä jäähdytysjärjestelmissä.

Alfa Laval Nordic on Alfa Lavalin tuotteita, järjestelmiä ja palveluita pohjoismaisilla markkinoilla myyvä yhtiö. 

Alfa Lavalilla on toimintaa eri puolilla maailmaa lähes 100 maassa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2014 noin 3,8 miljardia euroa ja henkilöstöä yhtiössä työskentelee 18 000. Alfa Lavalin osake noteerataan OMX:ssä pohjoismaiden suurten yritysten ryhmässä (OMX Nordic Large Cap).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs