Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » 3D-teknologiasta haetaan apua tuuliturbiinien suunnitteluun

3D-teknologiasta haetaan apua tuuliturbiinien suunnitteluun

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 11:15
Julkaisija: Dassault Systemes

Meluhaittoja voidaan ehkäistä ja kustannuksia leikata jo turbiinien suunnitteluvaiheessa Dassault Systèmesin 3D-teknologialla.

28.3.2013 – Uudesta 3D-teknologiasta voidaan saada nopea ja kestävä ratkaisu tuulivoiman lisäämiseen maassamme. 3D-teknologialla esimerkiksi turbiinien melutasoa voidaan testata ja simuloida virtuaalisesti jo ennen kuin laite on päätynyt tuotantoon.

Suomen hallituksen ilmasto- ja energiastrategiassa linjaama kuuden terawattitunnin tavoite tuulivoimalla tuotetulle sähkölle vuonna 2020 edellyttää tullivoiman kapasiteetin kasvattamista noin 2500 megawattiin. Tällä hetkellä Suomeen on rakennettu yhteensä vasta noin 200 megawattia tuulivoimaa.

– Tavoitteet tarkoittavat, että laitevalmistajien pitää pystyä tuottamaan tuuliturbiineja entistä nopeammin, tehokkaammin ja luotettavammin. Turbiinien koko tulee kasvamaan, koska niiltä vaaditaan entistä enemmän tehoja. Suunnittelutyö monimutkaistuu, eikä kalliisiin virheisiin ole varaa, toteaa Suomen Dassault Systèmesin maajohtaja Raimo Nikkilä.

Tuuliturbiinien suunnittelutyössä voidaan käyttää tänä päivänä apuna 3D-tekniikkaa, kuten Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-sovelluksia. Yhtiö on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Sovellusten avulla suunnittelijoilla on mahdollisuus valmistaa, testata ja simuloida turbiinin ominaisuuksia virtuaalisesti. Virtuaalinen testaus nopeuttaa tuotantoa ja säästää kustannuksia huomattavasti, sillä kalliita prototyyppejä ei tarvita.

– Tuulivoiman käyttöä vastustetaan usein esimerkiksi turbiineista syntyvän melun vuoksi. 3D-teknologialla turbiinien melutasoa voidaan testata virtuaalisesti, ennen kuin ne päätyvät tuotantoon. Näin säästetään aikaa, rahaa ja vaivaa, Nikkilä sanoo.

Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa. Tuulivoiman tuotannossa ei synny päästöjä ilmaan, veteen eikä maahan. Suomen valtion tavoite on kasvattaa uusiutuvan energian osuutta 38 prosenttiin kaikesta energian kulutuksesta vuoteen 2020 mennessä.

Lisää tietoa tuuliturbiinien kestävästä 3D-suunnittelusta täältä http://www.3ds.com

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pariisin pörssissä noteeratun yrityksen pääkonttori sijaitsee Vélizyssa, ja sillä on 124 toimipistettä 27 eri maassa. Yrityksessä työskentelee yli 8 000 asiantuntijaa. Yritys on toiminut 3D-mallinnussovellusten pioneerina vuodesta 1981 lähtien, ja sillä on yli 115 000 asiakasta 80 maassa. Dassault Systèmesin asiakkaita ovat muun muassa Deltamarin, Metso, BMW Group, Skanska, Scania ja Procter&Gamble. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1,25 miljardia euroa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010 ja se työllistää 20 ammattilaista. Lisätietoja: www.3ds.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs