Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Yöperhosten salattu maailma -elokuvan ensiesitys Heurekan planetaariossa 16.12. klo 10

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yöperhosten salattu maailma -elokuvan ensiesitys Heurekan planetaariossa 16.12. klo 10

Kutsu.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 16:59
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tervetuloa tiedekeskus Heurekan planetaarioon uuden Yöperhosten salattu maailma -elokuvan ensiesitykseen keskiviikkona 16.12.2016 klo 10.00.

Paikka: Tiedekeskus Heureka, planetaario, Kuninkaalantie 7, 01300 Vantaa

Tilaisuuden ohjelma:
klo 10.00 Elokuvan ohjaajat Hannes Vartiainen ja Pekka Veikkolainen esittelevät elokuvan
klo 10.10 Yöperhosten salattu maailma -planetaarioelokuvan ensiesitys

Ilmoittautuminen sähköpostitse heli.ainoa@heureka.fi viimeistään tiistaina 15.12.2015.

 

YÖPERHOSTEN SALATTU MAAILMA

Tulossa Heurekan planetaarion ohjelmistoon 19.12.2015

Yöperhosten salattu maailma -planetaarioelokuva on seikkailu perhosten ja hyönteisten maailmaan. Eri perhoslajien kanssa matkataan päiväntasaajalta napapiirille asti. Kaksi äärimmäistä elinympäristöä auttavat hahmottamaan elämän monimuotoisuutta, haurautta ja uudistumiskykyä. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla.

Elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna Oy on tuottanut ensimmäisen suomalaisen koko perheen täyspitkän (22 min) planetaarioelokuvan Yöperhosten salattu maailma - The Secret World of Moths yhteistyössä tiedekeskus Heurekan kanssa. Pohjankonna Oy on Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen vuonna 2008 perustama elokuvatuotantoyhtiö, jonka lyhyitä dokumenttielokuvia on esitetty kaikilla mantereilla. Elokuvat ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

Yöperhosten salattu maailma -elokuvan tuotantoa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, YLE, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Universiteit Gent, NVIDIA, Piece of Uganda Safaris, Besiendershuis ja Go Short - International Short Film Festival Nijmegen.

Lisätiedot:
Pohjankonna Oy:
Ohjaaja Hannes Vartiainen, puh. 050 320 90 50 hannes@pohjankonna.fi
Ohjaaja Pekka Veikkolainen, puh. 040 742 3082, pekka@pohjankonna.fi
Heureka:
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Kuvia elokuvasta Heurekan kuvapankista: http://www.heureka.fi/fi/kuvapankki

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs