Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Yllätetään yhteiskunnalta kova lupaus: taattuja tuloksia nuorisotyöttömyyden vähentämisessä

Yllätetään yhteiskunta

Yllätetään yhteiskunnalta kova lupaus: taattuja tuloksia nuorisotyöttömyyden vähentämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 07:00
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Yllätetään yhteiskunta -ryhmän perustaja Jari Raitanen lupaa taattuja tuloksia pienempien ja keskisuurien kuntien nuorisotyöllistilanteen parantamiseksi. Hän perustaa lupauksensa Yllätetään yhteiskunnan neljässä kunnassa toteuttamaan kokeiluun, jossa nuorisotyöttömyys saatiin putoamaan vuoden aikana 19-50 %. Millä ihmeen tempulla tämä saatiin aikaiseksi?

 

         – Nämä tulokset syntyivät uudesta ajattelusta, ajattelun pohjalta syntyneestä uudesta ideasta ja sen toteuttamiseen tarvittavista uusista toimintatavoista. Mukana oli merkittävän paljon innokkaita ihmisiä eri puolilta Suomea. Nämä neljä kuntaa tekevät paljon muitakin hyviä asioita nuorten työllisyyden parantamiseksi ja uusi ideamme oli yksi niistä, joka sai vauhtia asioihin paremmalla fiiliksellä.

 

Yllätetään yhteiskunnan idean takana oli halu antaa nuorille mahdollisuus saada ensimmäinen työelämäkokemus. Tästä lähtökohdasta idea muokkautui muotoon ”taataan kaikille 17-24 -vuotiaille työttömille vähintään kahden kuukauden onnistunut työelämäkokemus”. Kun tätä tavoitetta kohti alettiin edetä hieman eri kunnissa erilaisilla malleilla, tuloksia alkoi syntyä yhteisen uuden kokeilun ja oppimisen kautta. Eri kunnissa saatiin toimimaan erilaisia asioita. Jossain kunnissa iso rekrytointipäivä ei tuottanut toivottua tulosta, vaan pienemmät tapahtumat olivat tehokkaampia. Jossain taas syntyi heti aluksi uusia public–private–people -partnershipejä, jotka toimivat, ja tuloksia syntyi nopeasti.

 

Idea on valmis monistettavaksi, kuka haluaa sen?

 

Yllätetään yhteiskunnan idea on luonut aivan uudenlaisia yhteyksiä yritysten, kaupungin edustajien ja työvoimaviranomaisten välille. Idea on tuonut uudenlaista ajattelua johtamiseen, se on puhaltanut huimaa vauhtia vanhoihin toimintatapoihin ja jymähtäneisiin rakenteisiin – ennen kaikkea sen avulla on tarjottu jo sadoille nuorille onnistunut työelämäkokemus ja mahdollisuus päästä mukaan työelämään.

 

Nuorten työllistämisidea on yksi Espoon Kulttuurikeskuksessa 4.6.2015 Yllätetään yhteiskunnan järjestämässä ideamonistamossa jaettavista ideoista. Jari Raitanen heittää kunnille haasteen:

 

         – Kuinka monen kunnan edustaja haluaa tulla paikalle ja ottaa tämän tuloksellisen konseptin oman kuntansa nuorten hyväksi? Kuka haluaa muuttaa nykyisen tilanteen? Lupaan itse tulla pelkällä kulukorvauksella käymään joka ikisessä haasteen vastaanottaneessa kunnassa sparraamassa ja auttamassa idean käynnistämisessä.

 

Lisätietoja

 

Jari Raitanen 050 995 4440

 

jari.raitanen@devoi.fi

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs