Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Yhä useampi seniori soittaa HelsinkiMission Aamukorvaan

HelsinkiMissio

Yhä useampi seniori soittaa HelsinkiMission Aamukorvaan

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 09:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

Aamukorva-puhelin palvelee seniori-ikäisiä joka aamu klo 5−9. Puhelumäärät ovat selkeässä kasvussa jo neljättä vuotta peräkkäin. Arjen asiat ja yksinäisyys puhuttavat senioreja.

”Vanhusten yksinäisyys lisääntyy, kun yhä useampi heistä asuu yksin kotona. Yksin oleminen ei ole sama asia kuin yksinäisyys, mutta yksin asuvalla ihmisellä, joka ei pysty enää lähtemään kodistaan, on muita suurempi riski kokea yksinäisyyttä”, kertoo HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund.

Vanhusten yksinäisyys on inhimillinen ja taloudellinen ongelma

Ikäihmisten yksinäisyys on suuri ongelma sekä inhimillisestä että taloudellisesta näkökulmasta katsottuna. Yksinäisyys aiheuttaa ahdistusta, kärsimystä, ja erityisesti vanhuksilla turvattomuuden, avuttomuuden, tarpeettomuuden ja arvottomuuden kokemuksia.

Inhimillisen kärsimyksen lisäksi yksinäisyydestä koituu merkittäviä kustannuksia, sillä se altistaa mm. masennukselle, muistisairauksille ja monille muille fyysisille vaivoille ja sairauksille. Yksinäiset käyttävätkin paljon muita enemmän terveyspalveluja.

Moni soittaa vain kuullakseen ”hyvää huomenta”

Aamukorva-puhelimeen tulevien soittojen aiheet liittyvät yleisimmin arjen asioihin, yksinäisyyteen ja sairauksiin. Keskusteluavun lisäksi moni soittaja haluaa vain vaihtaa aamutervehdyksen toisen ihmisen kanssa.

Aamukorva-puhelimeen vastaavat HelsinkiMission kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät. Aikavälillä 1.1.−31.8.2014 Aamukorvassa toimi 52 koulutettua vapaaehtoista, jotka vastasivat 3121 puheluun.

Aamukorvassa, puh. 045 341 0504, päivystetään joka aamu.

Aamukorvaan tarvitaan lisää vapaaehtoisia

Yksinäisyyttä vastaan taisteleva HelsinkiMissio haluaa vastata vanhusten kasvavaan keskusteluavun tarpeeseen. 

”Olemme parhaillaan laajentamassa palvelua, jotta mahdollisimman moni kuulijaa ja keskusteluapua kaipaava seniori saisi avun”, kertoo Henrietta Grönlund. ”Uusia vapaaehtoisia etsitään ja koulutetaan vanhusten kuulijoiksi ja keskusteluavuksi koko ajan. Vapaaehtoisena toimimiseen riittää muutama tunti aikaa kuussa ja halu olla avuksi ja iloksi kuulijaa kaipaavalle seniorille”.

Vapaaehtoiset tekevät Aamukorva-puhelimessa noin kerran kuukaudessa joko neljän tai kahden tunnin päivystysvuoron. Tehtävään saa koulutuksen sekä työohjauksen ja jatkuvan tuen.

Lisätiedot:

Kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund, 045 872 1870, henrietta.gronlund@helsinkimissio.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

Hakemukset vapaaehtoiseksi: helsinkimissio.fi/vapaaehtoistoiminta

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja noin 600 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs