Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Vertaisuudesta voimaa – autismin kirjon Empowerment-päivät Rovaniemellä 16.–17.11.2013

Autismi- ja Aspergerliitto ry

Vertaisuudesta voimaa – autismin kirjon Empowerment-päivät Rovaniemellä 16.–17.11.2013

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2013 klo 14:43
Julkaisija: Autismi- ja Aspergerliitto ry

Empowerment-päivät on jo perinteeksi muodostunut autismin kirjon ihmisten omavoimaisesti toteuttama tapahtuma. Kuudetta kertaa järjestettävät päivät pidetään nyt ensimmäistä kertaa Lapissa, Rovaniemellä. Tämän vuoden teema on ”Kyvyt käyttöön”. Teemalla tuodaan esiin autismin kirjon ihmisten vahvuuksia. Päivien luennoitsijat ovat autismin kirjon kokemus- ja ammattiasiantuntijoita. Luentojen aiheita ovat Arjessa selviytyminen, Kohtaaminen ja Kyvyt käyttöön työelämässä.

”Emme halua olla pelkästään avun vastaanottajia, vaan haluamme tuoda uutta näkökulmaa esteettömään arjen sujuvuuteen”, toteaa Autismi- ja Aspergerliiton vertaistoiminnan suunnittelija Jan-Mikael Fredriksson.

Empowerment-päivillä on luentojen ja työpajojen lisäksi esillä luovuus- ja harrastenäyttely, johon osallistujat tuovat omia töitään.

Mitä on autismin kirjo? Puhumme autismin kirjosta, koska autismin piirteet vaihtelevat yksilöllisesti. Yhdellä henkilöllä voi olla lievempi autismi ja toisella vaikeampi, mutta molemmilla on autismi. Autismin kirjoa esiintyy kaikkialla maailmassa ja kaikissa yhteiskuntaluokissa.

Empowerment-päivät on tarkoitettu autismin kirjolla oleville ihmisille ja heidän läheisilleen sekä alan ammattilaisille.

Ohjelma: http://www.autismiliitto.fi/projektit/empowerment-projekti/empowerment-paivat_2013.

Aika ja paikka: 16. - 17.11.2013, Klubitalo Roihula (Kansakatu 2), Rovaniemi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Jan-Mikael Fredriksson,

jan-mikael.fredriksson(at)autismiliitto.fi, puh. 040 738 1415.

 

 

 

Autismi ja Aspergerin oireyhtymä ovat neurobiologisia keskushermoston kehityshäiriöitä. Häiriöstä aiheutuvat toimintarajoitteet ilmenevät muun muassa poikkeavina reaktioina aistiärsykkeisiin, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja kommunikoinnissa ja rajoittuneena tai stereotyyppisenä käytöksenä. Autismin kirjoon kuuluvat autismin ja Aspergerin oireyhtymän lisäksi Rettin oireyhtymä ja disintegratiivinen kehityshäiriö. Autismin kirjoon lukeutuvia henkilöitä on Suomessa arviolta 54 000. Vuonna 1997 perustettu Autismi- ja Aspergerliitto ry on valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jolla on 27 jäsenyhdistystä. Esteettömyys, saavutettavuus ja osallisuus ohjaavat liiton toimintaa.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs