Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » VerkkoNikkarit osuuskunnalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

VerkkoNikkarit osuuskunnalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 10:01
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Nastolassa toimivalle VerkkoNikkarit OSK:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus: yritysten on määriteltävä yhteiskunnallinen tavoitteensa sekä voiton käyttötapansa yhtiöjärjestyksessään tai säännöissään.

VerkkoNikkarit Osuuskunta tuottaa Nastolan alueelle ja ympäristöön erilaisia yksilöityjä palveluita. Osuuskunta auttaa muita yhteisöjä ja yrityksiä esimerkiksi sijaistyövoimaa tarjoamalla ja toimimalla palvelupisteenä eri yhteistyötahoille kuten kunnille, kyläyhdistyksille, järjestöille ja yrityksille. Osuuskunta ylläpitää toimiston ohessa Vekkaria, pientä käsityö- ja kirjakahvilaa ja palvelupistettä. Tuotteista ja palveluista saatu voitto käytetään kokonaisuudessaan alueen työllisyyden, hyvinvoinnin ja osuuskuntatoiminnan kehittämiseen. 

– Yhteiskunnallinen yrittäjyys on arvovalinta, joka meidän lisäksi on tärkeä suurelle joukolle asiakkaita. Haluamme asiakkaidemme tietävän millaisen yrityksen kanssa he ovat tekemisissä. Yhteiskunnallinen yritys -merkki on helppo ja selkeä tapa tuoda tämä arvopohja esille ja herättää siitä myös keskustelua, toimitusjohtaja Tuula Leppälä-Koivunen sanoo.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta tarjoaa uudenlaisen näkökulman pohdittaessa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuutta. Ylätason rakenteisiin keskittymisen rinnalla moniin suomalaisen yhteiskunnan muutosten aiheuttamiin ongelmiin löytyy ratkaisuja ruohonjuuritason innovaatioista ja yrittäjähengestä, kehityspäällikkö Kimmo Nekkula Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

Lisätietoja

http://www.verkkonikkarit.fi/

 

Tuula Leppälä-Koivunen, toimitusjohtaja, Verkkonikkarit OSK, 044 9712980,
tuula.leppala-koivunen@verkkonikkarit.fi

Kimmo Nekkula, kehityspäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 570 4893,
kimmo.nekkula@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. www.avainlippu.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://www.avainlippu.fi/liiton-merkit/yhteiskunnallinen-yritys/yhteiskunnalliset-yritykset

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs