Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Vaginamonologeja hyväntekeväisyyden hengessä

Turun ammattikorkeakoulu

Vaginamonologeja hyväntekeväisyyden hengessä

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 12:21
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Ystävänpäiväviikonloppuna Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian Kauniit Naiset –ryhmä tulkitsee Eve Enslerin vaginamonologeja. Jo-Jo-teatterilla nähtävien esityksen tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Turun Tyttöjen talolle.

- Meitä hätkähdytti se häpeä, joka seksuaalisuudesta ja naiseudesta puhumiseen liittyy yhä, vuoden 2016 Suomessa, kertovat tapahtuman järjestäjät Martta Pesonen ja Kerttu Pyy. Näytelmän sanoin, vaginaa ympäröi yhä Bermudan kolmion kaltainen pimeys.

Vaginamonologit on monille tuttu ja rakas, Eve Enslerin kirjoittama näytelmäteksti, jota esitetään ympäri maailmaa helmikuussa.

- Sanon sen, koska se on näkymätön sana, kirjoittaa Ensler teoksen alkusanoissa ja jatkaa: Tämä on tilaisuutemme vapautua myyteistä, häpeästä ja pelosta.

Enslerin tavoin myös tapahtuman järjestäjät toivovat esityksen herättävän yleisössä kunnioitusta naiseutta kohtaan.

- Me toivomme esityksen lisäävän yleistä arvostusta naisia kohtaan ja antavan naisille voimaa seksuaalisena olentona olemiseen, sanoo Pesonen.

Monologit perustuvat tositarinoihin, joita Ensler on kerännyt sadoilta naisilta. Tekstit pureutuvat naiseuden vaikeimpiin ja vaietuimpiin kohtiin kauneudella huumoria unohtamatta.

- Joitain tekstejä on tosi raskas tulkita, koska monologit sisältävät raskaita aiheita esimerkiksi seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta yleisesti esittäminen tosi voimaannuttavaa, sanoo Pesonen.

Tapahtuma on osa kansainvälistä vuonna 2008 perustettua V-Day Movementia, joka taistelee naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa sekä seksiorjuutta vastaan.


Esitykset Jo-Jo-teatterilla

La 13.2. klo 19

Su 14.2. klo 19

Liput: 5/10 e/lahjoita enemmän

Varaukset:  vaginamonologeja2016(at)gmail.com

Jo-Jo-teatteri: Manilla, Itäinen Rantakatu 64, Turku

Lisätietoja:
Martta Pesonen
Tapahtuman järjestäjä
050 4363424
vaginamonologeja2016(at)gmail.com

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs