Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Uusi opas selkärankareumasta

Suomen Reumaliitto ry

Uusi opas selkärankareumasta

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Suomen Reumaliitto on julkaissut uuden selkärankareumaoppaan. Opas tarjoaa perustietoa sairastuneille, heidän läheisilleen ja terveydenhuollon ammattilaisille. Sama opas on saatavana myös ruotsinkielisenä nimeltään Ankyloserande spondylit och axial spondylartrit.

Selkärankareuma on pitkäaikainen niveltulehdus lähinnä selkärangassa. Aksiaalinen spondylartriitti on selkärankareuman esiaste. Selkärankareumaan sairastuva on yleensä nuori mies tai nainen, joka herää aamuöisin ristiselän kipuun. Sairauden alkaminen yli 40-vuotiaana on harvinaista. Sairauden syytä ei tunneta. Selkärankareuma ja aksiaalinen spondylartriitti oireilevat aaltoillen: välillä saattaa olla pitkiä ja oireettomia kausia, jolloin lääkitystä voidaan vähentää. 

Hoidon tavoitteena on saada sairaus oireettomaksi. Liikunta, kuntoutus ja kipulääke riittävät pitkälle. Nykyiset reumalääkkeet ovat tehokkaita, joten leikkaushoitoa tarvitaan harvoin. Kun sairaus hoidetaan kunnolla, se ei estä normaalia elämää. Oloa helpottaa, kun saa aiheesta lisää tietoa ja oivaltaa, että vointiinsa voi itse vaikuttaa. Oppaasta saa myös tietoa, mitä hoitoa potilaan kuuluu saada.

Oppaan asiantuntija on dosentti, reumatologi Dan Nordström, jonka toimipaikka on HYKSin yleissisätautien klinikka ja Helsingin yliopisto. Tekstin on toimittanut terveystoimittaja Teija Riikola. Opas on 20-sivuinen ja se on tilattavissa Suomen Reumaliiton verkkokaupasta www.tuleshop.fi. Hinta on kolme euroa + postikulut.

Suomen Reumaliitto ja sen jäsenyhdistykset valvovat selkärankareumaan sairastuneiden etuja ja tarjoavat jäsenyytensä kautta tietoa, liikuntaa, vertaistukea, kuntoutusta ja virkistystä.

Lisätietoja:

Riitta Katko
viestintäpäällikkö
Suomen Reumaliitto
puh. 040 554 6822

Liitetiedostot

Suomen Reumaliitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu 158 jäsenyhdistystä ja niihin 42 000 henkilöjäsentä. Liitto tekee työtä reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs