Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Uudet KYLLÄ elinluovutukselle nettisivut

Munuais- ja maksaliitto

Uudet KYLLÄ elinluovutukselle nettisivut

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 08:15
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään lauantaina 12. lokakuuta. Uudistetut KYLLÄ elinluovutukselle -nettisivut on avattu jo nyt osoitteessa www.kyllaelinluovutukselle.fi. Sivuilta löytyy tietoa elinluovutuksista ja elinsiirroista sekä uutena elinsiirron saaneiden tarinoita.

Sairaus, jonka ainoa hoitomuoto on elinsiirto, voi koskettaa ketä tahansa. Tällä hetkellä lähes 400 ihmistä Suomessa odottaa uutta elintä. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Elinsiirron jälkeen voi elää normaalia elämää. Moni palaa opiskelemaan tai työhön sekä harrastaa, liikkuu ja elää taas täysipainoista elämää läheistensä kanssa.

Paras keino sanoa KYLLÄ elinluovutukselle on edelleen elinluovutuskortti. Allekirjoittamalla elinluovutuskortin antaa luvan elimiensä ja kudostensa käyttämiseen toisen ihmisen hyväksi. Oma tahto on tärkeä kertoa myös läheisille.

Lain mukaan aivokuolleen henkilön elimiä ja kudoksia voidaan käyttää toisen ihmisen hyväksi, jos vainaja ei ole sitä eläessään vastustanut. Jos mahdollisella elinluovuttajalla ei ole elinluovutuskorttia, kysytään tietoja hänen mielipiteestään omaisilta. Allekirjoitettu elinluovutuskortti helpottaa läheisiä vaikeassa tilanteessa. Omainen ei voi kieltää elinten luovutusta omaan tahtoonsa vedoten.

Uusilla KYLLÄ elinluovutukselle -nettisivuille on tietoa elinluovutuksesta ja elinsiirroista sekä kudossiirroista. Kahdeksassa tarinassa elinsiirron saaneet kertovat, miten elinsiirto on ollut lahja elämälle.

Uudistetut sivut löytyvät osoitteista www.kyllaelinluovutukselle.fi, www.lahjaelamalle.fi ja www.lahjaelamalle.net. Kavereita voi kehottaa sanomaan KYLLÄ elinluovutukselle Facebookissa www.facebook.com/kyllaelinluovutukselle.

Euroopan elinsiirtopäivä

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään lauantaina 12.10. Päivän alla julkaistaan Lahja elämälle -toiminnan tilaaman ja TNS Gallupin toteuttaman kyselytutkimuksen tulokset suomalaisten asenteista elinluovutukseen ja tietoisuudesta elinsiirroista.

Lahja elämälle

Lahja elämälle on Munuais- ja maksaliiton, Hengitysliiton, Näkövammaisten Keskusliiton, Suomen Diabetesliiton, Suomen Sydänliiton ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE ry:n sekä Regea kudospankki ja solukeskuksen yhteinen hanke. Toiminnasta vastaa Munuais- ja maksaliitto. Lahja elämälle -toiminnan rahoittaa RAY.

 

Lisätietoja
Munuais- ja maksaliitto
www.musili.fi, www.munuainen.fi, www.maksa.fi
Viestintäpäällikkö
Petri Inomaa
petri.inomaa@musili.fi
040 5240 679

 

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs