Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Uimataitoviikko muistuttaa, että uimataito on kansalaistaito

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Uimataitoviikko muistuttaa, että uimataito on kansalaistaito

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2014 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Lehdistötiedote 12.5.2014

Julkaisuvapaa heti

  

UIMATAITOVIIKKO MUISTUTTAA: UIMATAITO ON KANSALAISTAITO

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto viettää jo perinteeksi muodostunutta uimataitoviikkoa toukokuussa viikolla 20.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) viettää toukokuussa 12.-18.5. uimataitoviikkoa, jonka tarkoituksena on muistuttaa uimataidon, sen oppimisen ja ylläpidon tärkeydestä. Uimataitoviikkoon osallistuvat uimahallit ympäri Suomea järjestävät tiloissaan erilaisia tapahtumia. Uimataitoviikolla voi myös käydä suorittamassa uimahallin uimavalvojalle uimataitotestin, ja halutessaan lunastaa sen kunniaksi itselleen uimataitomerkin.

- Testi on erinomainen tapa tarkistaa, onko oma uimataito hallussa. Se on kuitenkin se halvin henkivakuutus, sanoo SUH:n toiminnanjohtaja Pärla Salomaa.

Lapsena opittua taitoa on helpompi ylläpitää aikuisena

SUH haluaa nostaa viikolla esiin lasten uimataidon ja koululaisuinnin merkityksen julkaisemalla kokeneiden uimaopettajien ja uimakoulujen vetäjien haastatteluita www-sivuillaan.

- Olemme tyytyväisiä siihen, että tällä hetkellä valmisteilla olevassa opetussuunnitelmassa vesiliikunta on edelleen ainoa laji, joka mainitaan nimeltä. Uimataidon merkitystä kansalaistaitona erityisesti Suomessa ei voi tarpeeksi korostaa. Lisäksi luonnoksessa ovat mukana pelastautumistaidot, jotka ovat oleelliset ottaen huomioon Suomen lukuisat vesistöt ja tapamme viettää aikaa niiden ääressä, Salomaa sanoo.

Uimataito kannattaa hankkia jo lapsena. Aikuisena kynnys lähteä uimakouluun voi nousta liian korkeaksi. On aina helpompaa ylläpitää taitoa, kuin opetella kokonaan uutta.

UIMATAIDOSTA JA UIMATAITOVIIKOSTA

Uimataitoviikkoa vietetään uimahalleissa ja kylpylöissä eri paikkakunnilla. Mukaan ilmoittautuneet hallit ja kylpylät, tapahtumat ja aikataulut sekä muut taustamateriaalit löytyvät osoitteesta www.suh.fi/uimataitoviikko. Materiaalit ovat vapaassa käytössä.

Uimataidon pohjoismainen määritelmä:

Henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Uimaopetuksen koulutussuunnittelija Tero Savolainen: puh. 050 491 7444, tero.savolainen@suh.fi SUH:n toiminnanjohtaja Pärla Salomaa: puh. 050 572 3156, parla.salomaa@suh.fi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH edistää ja tukee uimataidon ja uinninopetuksen kehittymistä. Koulutamme opettajia ja ohjaajia kaikilla toimintasektoreillamme: uimaopetus, uinninvalvonta, vauva- ja perheuinti, erityisuinti sekä vesitreeni.

Tavoitteenamme on parempi vesiturvallisuuskulttuuri. Haluamme alentaa hukkumiskuolemien määrää selvästi.

Uimataito sekä pelastautumis- ja pelastamistaidot ovat kansalaistaitoja. Varhain opituilla ja säännöllisesti ylläpidetyillä taidoilla on suuri merkitys hukkumiskuolemien määrän vähentämisessä. Arviolta kahdeksan kymmenestä suomalaisesta hukkuneesta olisi pelastunut, jos pulaan joutunut olisi käyttänyt pelastusliiviä, tai tapauksen nähneet olisivat osanneet auttaa.

SUH:n omalle postituslistalle voi ilmoittautua osoitteessa www.suh.fi/postituslista
Lisätietoa SUH:n toiminnasta löytyy liiton www-sivuilta www.suh.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs