Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Työnohjauksesta apua ja jaksamista omaishoitajan arkeen

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Työnohjauksesta apua ja jaksamista omaishoitajan arkeen

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2015 klo 09:00
Julkaisija: Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry järjestää syksyllä omaishoitajille työnohjausta. Alkamassa on kolme ryhmää eri elämäntilanteissa oleville omaishoitajille; etäomaishoitajille, erityislasten vanhemmille sekä muille omaishoitajille.

Työnohjaus = työkaluja omaishoitajan arkeen

Työnohjauksella tarkoitetaan ratkaisukeskeistä ryhmätoimintaa ja ohjausta; ryhmässä haetaan keinoja ja työkaluja omaishoitajan arkeen sekä omien voimavarojen vahvistamiseen. Osallistuja voi myös tarkastella omaa toimintaansa vanhempana, omaishoitajana tai etäomaishoitajana.  Ryhmässä suunnataan katse tulevaisuuteen, haetaan myönteisiä näkökulmia ja toiveikkuutta elämään.

Työnohjausryhmiä ohjaa KM, Ratkaisukeskeinen työnohjaaja, kehittäjä coach Marja Keväjärvi. Hän on pidetty työnohjaaja ja kehittäjä työelämässä. Hänellä on paljon kokemusta ja näkemystä elämänpolun eri vaiheista sekä niissä tukena toimimisesta. Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry toteutti vastaavan työnohjauskokonaisuuden ensimmäisen kerran jo vuonna 2013 omaishoitajille hyvin tuloksin. Kokemuskuvauksia edellisistä työnohjausryhmistä: ”Elävästä kysymysmerkistä”, ”nurkkaan ahdistetusta” ja ”tiskirätti” – kokemuksista päästiin ”auringonpaisteeseen”, ”vapaaseen ja uudelleen syntyneeseen” sekä ”rauhalliseen ja viisaaseen Tammeen”.

Työnohjauksen mahdollistaa Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n Ragnar Ekbergin säätiöltä saatu avustus. 

Etäomaishoitajille ja erityislasten perheille ensimmäistä kertaa omat ryhmät

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n tavoitteena on tuoda esille omaishoitajuuden monimuotoisuutta. Omaishoitotilanteita voi olla hyvinkin erilaisia hoitotilanteen, hoidettavan iän sekä myös esimerkiksi hoidettavan ja hoitajan välimatkan perusteella eli etäomaishoiva-tilanne.

Omaishoitotilanteiden monimuotoisuuden huomiointi näkyy yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksen Etäomaispuoti-hanke tekee Suomessa uraauurtavaa työtä etäomaishoivan parissa tehden sitä tunnetuksi ja tunnistetuksi. Hyvinvoiva perhe – hankkeessa tarjotaan tukea ja toimintaa perheille joissa on yksi tai useampi erityistä tukea tarvitseva lapsi. Tämä on ensimmäinen kerta kun työnohjausta järjestetään etäomaishoitajille ja erityislasten perheille omina ryhminään.

Tapaamisia on kaikissa ryhmissä syksyn aikana viisi kertaa, ensimmäinen tapaaminen ryhmillä on elokuun lopulla. Ilmoittautua voi 10.8.mennessä oheisesta linkistä https://www.kyselynetti.com/s/tyonohjaus. Osallistumismaksu on 50 €/henkilö.

Lisätietoja: Minna Salminen, minna.salminen(at)osol.fi tai 040 566 5865

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Isokatu 47, 6. kerros, Kumppanuuskeskus 90100 Oulu

oulunseudunomaishoitajat.fi

Liitetiedostot

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa Oulun seudulla asuville ihmisille, jotka pitävät huolta läheisistään. Lisäksi tehtävämme on edistää omaishoidon edellytyksiä edunvalvonnan ja päättäjäviestinnän avulla. www.oulunseudunomaishoitajat.fi.

Suomessa on arviolta yli 65.000 etäomaishoitajaa, testaa oletko sinä yksi heistä www.osol.fi/testi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs