Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Työllisyys ja sosiaaliturva pääteemaksi EU-maiden työ- ja sosiaaliministerikokouksessa

Sosiaali- ja terveysministeriö

Työllisyys ja sosiaaliturva pääteemaksi EU-maiden työ- ja sosiaaliministerikokouksessa

Julkaistu: 27.01.2010 klo 10:12
Julkaisija: Sosiaali- ja terveysministeriö

Työllisyys ja sosiaaliturva nousevat keskustelujen pääteemaksi Espanjan EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa työ- ja sosiaaliministerikokouksessa 28. - 30.1.2010 Barcelonassa. Kokous käsittelee työllisyyttä ja sosiaaliturvaa osana EU:n kasvu- ja työllisyysstrategian uudistamista (EU 2020). Kokouksessa Suomea edustavat sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä ja työministeri Anni Sinnemäki.

Työllisyys ja sosiaaliturva nousevat keskustelujen pääteemaksi Espanjan EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa työ- ja sosiaaliministerikokouksessa 28. -  30.1.2010 Barcelonassa. Kokous käsittelee työllisyyttä ja sosiaaliturvaa osana EU:n kasvu- ja työllisyysstrategian uudistamista (EU 2020). Kokouksessa Suomea edustavat sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä ja työministeri Anni Sinnemäki.

"Työllisyysasteen ja tuottavuuden parantamisen tulee olla uuden strategian päätavoitteet. Mahdollisimman monen ihmisen työhön osallistuminen taantuman aikana turvaa hyvinvoinnin, julkisen talouden tasapainon sekä tulevaisuudessa työvoiman saatavuuden", sanoo ministeri Sinnemäki.

Työministeri Sinnemäki korostaa, että EU:n uudessa strategiassa kasvu ja hyvinvointi on aikaansaatava aiempaa kestävämmillä keinoilla. EU:n tulee olla edelläkävijä vähähiiliseen talouteen siirtymisessä. Kasvua ja työpaikkoja voidaan luoda esimerkiksi ympäristöystävällistä liiketoimintaa kehittämällä. Ensiarvoisen tärkeää on, että EU ponnistelee myös globaalien sitoumusten aikaansaamiseksi ilmastopolitiikassa.

Ministeri Hyssälän mukaan Suomi on puheenjohtajamaa Espanjan kanssa samaa mieltä siitä, että eurooppalaisella tasolla on tehostettava yhteistyötä eläkejärjestelmien riittävyyden, kattavuuden ja taloudellisen kestävyyden osalta.
"Eläkejärjestelmät ovat keskeinen osa kansalaisten sosiaaliturvaa, mutta samalla merkittävä tekijä sekä talous- että työllisyyspolitiikan kannalta."

Ministeri Hyssälä katsoo, että avointa, jäsenmaiden välistä, yhteistyötä on edelleen kehitettävä, jotta tunnistetaan yhdessä parhaita käytäntöjä ja pystytään jalostamaan niitä. Tavoitteena on nostaa sosiaaliturva osaksi EU:n kansainvälistä ulottuvuutta. Myös yhteistyö Kansainvälisen Työjärjestön (ILO) kanssa on tärkeää.

Lisätiedot:

hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, puh. 010 606 4131
neuvotteleva virkamies Merja Huovinen, STM. puh. (09) 160 73167

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs