Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Tusentals frivilliga genomför Röda Fjädern 2017-insamlingen

Suomen Lions-liitto ry

Tusentals frivilliga genomför Röda Fjädern 2017-insamlingen

Pressmeddelande.
Publicerad: 03.05.2016 kl. 07:00
Utgivare: Suomen Lions-liitto ry

Under maj månad börjar Röda Fjädern 2017-kampanjen synas på gator och i köpcenter. Bössinsamlingarna genomförs av tusentals frivilliga klubbmedlemmar på tiotals orter runt om i Finland. Röda fjädern-insamlingens mål är att till slutet av juni 2017 samla in fem miljoner euro för unga i Finland.

Bössinsamlingen är ett av de mest synliga sätten att samla in medel under kampanjen. Man känner igen den officiella Röda Fjädern-insamlaren genom insamlingstillståndet på bössan. Lionsorganisationens medelinsamling grundar sig på lionens eget frivilliga arbete. Lionsorganisationen eller dess medlemmar får inget som helst arvode för att delta i insamlingen.

– Vi är stolta över att intäkterna från vår insamling, efter att nödvändiga insamlingskostnader dragits av, oavkortat går till de bidragsmottagare som vi meddelat om, säger Röda Fjädern-insamlingens kampanjansvarige Matti Tieksola.

Förutom via bössinsamlingen, kan man stöda Röda Fjädern-insamlingen genom att köpa Röda Fjädern-produkter av de lokala lionsklubbarna samt genom att delta i jippon som klubbarna ordnar som t.ex. konserter och evenemang för hela familjen. De lokala klubbarna meddelar aktivt om evenemangen via sina egna kanaler. I många affärer är det också möjligt att donera flaskreturneringskvitton till insamlingen.

Röda Fjädern-året 2016 kulminerar i Juha Tapios konsert i Hartwall Arena under De Frivilligas Dag 3.12.2016. Man kan ännu skaffa biljetter till den slutsålda konserten från de lokala lionsklubbarna.

2017 gärningar för unga i Finland

Med de insamlade medlen har lionsklubbarna förbundit sig att utföra minst 2017 gärningar för unga i Finland tillsammans med insamlingspartnerna. Insamlingspartner är Stationens Barn rf, Tukikummit-stiftelsen, Scouternas medborgaruppfostringsprogram, Synskadades förbunds kursverksamhet för unga, Barn- och ungdomsstiftelsens Stormvind-konstterapiprojekt samt Ehyt rf och Yeesi rf. Lionsklubbarna delar ut 25 % av de insamlade medlen till ungdomsarbete på den egna hemorten.

Medelinsamlingens beskyddare är republikens president Sauli Niinistö.

Tilläggsinformation om insamlingen, kommande evenemang och om utförda gärningar för de unga, får man på insamlingens webb-sidor www.rodafjadern.fi. Insamlingens egen tv-produktion kan man se på Röda Fjäderns Youtube-kanal (http://bit.ly/punainensulkatube). På Facebook hittar man kampanjsidorna under namnet Punainen Sulka Röda Fjädern 2017.

 

Ytterliga information om  Röda Fjädern-insamlingen nationellt ges av

Harri Ala-Kulju

Insamlingens kommunikationsansvariga

+358 50 64684

harri.alakulju@lions.fi

 

Insamlingstillstånd: Fastlands-Finland POL-2015-8675, i kraft 1.1.2016 - 31.12.2017 Polisstyrelsen 29.10.2015. Åland ÅLR 2015/7655, i kraft 1.1.2016 - 31.12.2016, Ålands landskapsregering 25.6.2015. Medlen som insamlas via Röda Fjädern-insamlingen används för ungdomsarbete.

 

 

Lions Clubs International är världens största organisation för serviceklubbar. Till den hör 1,4 miljoner medlemmar i 210 länder och i mer än 46 000 Lionsklubbar. Lionen utför under ett år 100 000 000 timmar som frivilligarbete och delar ut understöd för 1000 000 000 USD i hela världen. I Finland finns 930 Lionsklubbar med 25 000 kvinnor och män som medlemmar. De hjälper årligen sin hembygd, sitt hemland och världen till ett värde av ca 5 miljoner euro.

Lionismens målsättning är att uppfostra till fördragsamhet och internationellt samförstånd, förena lionen och klubbarna till vänskap och verka för hembygdens, hemlandets och hela det internationella samfundets bästa. Lionsorganisationens speciella omsorg utgörs av synvård uppmuntrad av Helen Keller. Genom lionens synvårdsaktiviteter har bl.a. den vita käppen kommit till.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs