Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » TIEDOTE: Pärttyli Rinteen kiitetty esikoisromaani Viimeinen sana vie koulusurmaajan mieleen nyt myös e-kirjana

Noxboox

TIEDOTE: Pärttyli Rinteen kiitetty esikoisromaani Viimeinen sana vie koulusurmaajan mieleen nyt myös e-kirjana

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2015 klo 08:15
Julkaisija: Noxboox

TIEDOTE
7.4.2015, Helsinki

Julkaisuvapaa 8.4.2015

Viimeinen sanaPärttyli Rinteen esikoisteos Viimeinen sana on ensimmäinen kotimainen romaani, joka pureutuu suoraan koulutragedioiden pahoihin ytimiin – kirja kaikille, jotka haluavat ymmärtää. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Franz haaveilee täyttävänsä luentosalit uudella vapauden filosofialla. Franz yrittää ratkaista maailmaa sanoilla, mutta mitä tapahtuu, kun sanat eivät riitäkään? Maailma on luotu otettavaksi, mutta elämä ei aina käy yksiin toivekuvien kanssa. Lukija pääsee seuraamaan Franzin elämää ja ajatuksia raastavan läheltä. Hän pääsee tutustumaan niihin ympäristöihin ja ihmisiin, joiden ympäröimänä lukiolaispoika elää. 

Viimeinen sana on kerännyt hyviä arvosteluja. Helsingin Sanomien Antti Majanderin mukaan Rinne rakentaa kohtaamattomuuden ja nöyryytyksen tilanteet hyytävän tehokkaasti. Opettaja-lehden toimittaja Marjo Jääskä kuvaa osuvasti, että teos on onnistunut, vaikka aihe onkin vaikea.

Viimeinen sana ilmestyy tällä viikolla sähköisenä kirjana. Kirjasta on myös tehty videotraileri, joka on nähtävissä Youtubessa. Sekä e-kirjan että kirjatrailerin tarkoituksena on tuoda kirjaa helpommin lähestyttäväksi myös nuorelle, digitalisoituneelle, koulua juuri nyt käyvälle sukupolvelle. Erityistä kohderyhmää ovat siis nuoret itse, heidän vanhempansa ja opettajat, sillä juuri tämän ryhmän on erityisen tärkeää nähdä hieman pintaa syvemmälle.

Kirjailija Rinne on torstaina 9.4.2015 klo 08.45 Ylen Aamun kirjassa kertomassa esikoisteoksestaan ja sen taustoista. Kirja on herättänyt myös laajaa kiinnostusta kotimaisissa kirjabloggaajissa, joten se voidaan nähdä laajalti kirjablogimaailmassa tänä keväänä.  

Skotlannin St. Andrewsissa asuva Pärttyli Rinne (s. 1979) on filosofi, dramaturgi ja useasti palkittu käsikirjoittaja. Tällä hetkellä Rinne kirjoittaa Yleisradiolle neliosaista tv-draamasarjaa Rakkaus ja laki, joka pohtii rakkauden ja oikeuden keskinäissuhteita. Rinne on toiminut myös projektitutkijana Suomen Akatemialla, ja julkaissut artikkeleita akateemisissa aikakauslehdissä ja antologioissa. Paraikaa hän valmistelee filosofian väitöskirjaansa St. Andrewsin yliopistolla, aiheenaan rakkauden käsite Immanuel Kantin filosofiassa.

Kysyttäessä Rinteeltä, miksi hän kirjoittaa koulusurmista, hän vastaa: 

"Onko olemassa aiheita, jotka ovat niin arkaluontoisia tai kipeitä, ettei niitä pitäisi lainkaan käsitellä? Tai onko aiheita, jotka ovat niin merkittäviä, että on suorastaan velvollisuus niitä käsitellä? En kuvaa militanttia sankaria enkä tunnetyhjää psykopaattia, vaan arkaa ja epävarmaa poikaa, Franzia, jolla on hyvin paha olla mutta ei keinoja pahan olonsa käsittelemiseksi."

"Väkivallan kuvaaminen taiteessa on vaikeaa ja ristiriitaista. Jokainen väkivallan representaatio on vaarassa kasvattaa väkivallan painoarvoa todellisuudessa. Mutta seuraako tästä, että väkivaltaa ja ikäviä asioita ei lainkaan pitäisi kuvata, vaikka ne ovat osa todellisuutta? Emmekö hylkää rakentavan maailmasuhteen mahdollisuuden, jos vaikenemme hirveyksien edessä ja kieltäydymme käsittelemästä niitä?"  

"Mielestäni paremman todellisuuden rakentaminen vaatii todellisuuden ymmärtämistä. Jos tavoitteenamme on oppia koulusurmista, meidän tulee yrittää ymmärtää niitä. Vaikeneminen ei kasvata ymmärrystä, ei myöskään unohtaminen."

--- 

Sidottu / 214 sivua 

ISBN 978-952-68009-9-8 (EPUB)
ISBN 978-952-68009-4-3 (sid.)
ISBN 978-952-68009-5-0 (PDF) 
KL 84.2 

Arvostelukappalepyynnöt: info@noxboox.fi

Haastattelupyynnöt: Mandi Gardemeister +(358) 40 5713750, kustantaja Harri Virtanen +(358) 50 3477 716 tai kirjailija Pärttyli Rinne parttylirinne@gmail.com

HUOM! Kirjailija on vierailulla Suomessa 9.–11.4.2015 ja haastattelut ovat mahdollisia tuona ajankohtana. Myöhemmin haastattelut onnistuvat Skypen välityksellä. 

Verkkokauppa http://www.noxboox.fi

Kuvat ja graafinen suunnittelu: Janne Lehtinen

Kirjan arvosteluja:
Helsingin Sanomat: http://bit.ly/1CglpI3
Suomen Kuvalehti: http://bit.ly/193HXBv
Opettaja-lehti: http://bit.ly/1ByrEEE

Kirjailija:
Pärttyli Rinne https://www.facebook.com/rinneparttyli

Kustantaja: Noxboox
Noxboox 2014 http://bit.ly/1IJ0pfh
https://www.facebook.com/Noxboox
https://twitter.com/noxboox

Traileri: 
Katso traileri: https://www.youtube.com/watch?v=spty977K6IY
WILD Lanseeraus http://www.wildlanseeraus.fi

Liitetiedostot

Noxboox on tarinan monitaituri. Noxboox julkaisee psykologista kirjallisuutta ja fiktiota. Muita Noxbooxin kirjoja ovat Lars Ehnbergin Unia, satuja ja myyttejä ja Harri Virtasen runokokoelma Jäljillä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs