Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Tiedote ja Kutsu: Yhteiskunnallisen yritystoiminnan nousukiitoa Kemissä

Suomalaisen Työn Liitto

Tiedote ja Kutsu: Yhteiskunnallisen yritystoiminnan nousukiitoa Kemissä

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2013 klo 12:41
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa Yhteiskunnallisten yritysten superpäiviä ympäri Suomea, keskiviikkona 27.2. Kemissä. Tapahtuma kokoaa viitisenkymmentä osallistujaa tutustumaan yhteiskunnallisiin yrityksiin sekä ottamaan selvää miksi niistä kannattaa innostua. Tiedotteen liitteenä on kutsu tapahtuman tiimoilta järjestettävälle medialounaalle

Yrityksiä ei ensimmäisinä olla huutamassa apuun, kun ihminen tippuu yhteiskunnan ulkopuolelle. Ei, vaikka työttömyys, päihde- ja mielenterveysongelmat, loppuun palaminen ja jonojen venyminen vastaanottotiskeille ja leikkauspöydille kuuluu yhä useamman suomalaisen arkeen.

Yhteiskunnalliset yritykset osaavat kuitenkin kääntää ongelmat ratkaisuiksi. Liiketoiminnallaan ne mm. selättävät ympäristöhaasteita, elvyttävät paikallistaloutta ja tuottavat inhimillisiä palveluita vastuullisesti. Ne myös käyttävät suurimman osan voitostaan toimintansa positiivisten vaikutusten kasvattamiseen.

- Yhteiskunnalliset yritykset voivat tarjota syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille työmahdollisuuksia ja väylän takaisin aktiiviseen ja hyvään elämään. Tästä syystä liiketoimintamalli kiinnostaa myös Kemin kaupunkia, kertoo tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimivan Kemiläinen työllistämismalli -hankkeen projektipäällikkö Riitta Hakala.

 Yhteiskunnallisten yritysten superpäivässä esittäytyy kaksi Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin saanutta yritystä.

Oulun kaupungin ja 13 asukasyhdistyksen omistama Ektakompus Oy tuottaa terveys-, hyvinvointi- ja asioimispalveluita kotona selviytymisen tueksi sekä työllistää heikommassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä.

Oulun Seudun Setlementti ry:n omistama Syötekeskus Oy harjoittaa nuorisokeskus-, hotelli- ja ravintolatoimintaa Pudasjärven Pikku-Syötteellä sekä Hailuodon Marjaniemessä. Tärkeässä osassa Syötteen toimintaa on myös hiihtokeskus Pikku-Syöte. Yritys panostaa kehittämistyössään erityisesti tilojen esteettömyyteen ja kehittää palveluita myös erityisryhmien erilaiset tuen tarpeet huomioiden.

Suomessa on eri selvitysten mukaan arvioitu olevan tuhansia yhteiskunnallisia yrityksiä. Yhteiskunnallinen yritys -merkki on nopea väline näiden yritysten tunnistamiseen. Sen tavoitteena on luoda nostetta yhteiskunnalliseen yritystoimintaan ja kirkastaa sen yhteiskunnallemme tuottamia hyötyjä.

 - Yhteiskunnallisten yritysten takana on ihmisiä ja yhteisöjä, jotka ovat nähneet maailmassa virheen - lähellä tai kaukana - ja joilla on palo korjata se, toteaa Suomalaisen Työn Liiton kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen.

 

Lisätietoja:

Suomalaisen Työn Liitto, kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen, 050 401 7178

Kemiläinen työllistämismalli -hanke, Riitta Hakala, 040 674 8355

Ektakompus Oy, toimitusjohtaja Sirkka-Liisa Mikkonen, 044 705 7001

Syötekeskus Oy, toimitusjohtaja Jussi Kemppainen, 040 527 2898

 

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita sekä edistää innovointia ja yrittäjyyttä. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 1 900 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs