Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Tiedonjanon kirjakeskiviikko: MIKSI MAAT KAATUVAT

Into Kustannus

Tiedonjanon kirjakeskiviikko: MIKSI MAAT KAATUVAT

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2014 klo 12:25
Julkaisija: Into Kustannus

Tiedonjano.fi lähtee käyntiin Tiedekulman tietokirjakeskiviikoilla: 19.3. klo 16 keskustelussa MIKSI MAAT KAATUVAT Pekka Haaviston, Kimmo Pietiläisen ja Ari Turusen johdattamana (tarkemmat tiedot alla).

Geopoliittisen kriisin keskellä Tiedonjanon bloggari Mrs Hack on seurannut mielenkiinnolla brittitoimittaja Michael Boothin helmikuussa julkaistun tietokirjan "The Almost Nearly Perfect People – The Truth About the Nordic Miracle" (Jonathan Cape) herättämää kiivasta keskustelua, johon esimerkiksi Guardianin sivuilla on tullut yli 1500 kommenttia. Tiedonjano.fi/blogi kysyy "olisiko Suomen maabrändi-projektissa aika aloittaa uusi luku, luoda uusia, rosoisempia ja siksi inhimillisempiä streotypioita luovasta ja modernista kansasta?"

Kevään ensimmäinen kaksipäiväinen Tiedonjano järjestetään Kuopion lyseossa 28.–29.3.2014: ohjelmassa työpajoja, paneelikeskusteluja, kirjailijahaastatteluja, filosofia-kahvila, TIETOKIRJA.FI-tapahtumana tietokirjaraati, ja paljon muuta, muun muassa Peter von Baghin elokuvanäytös ja kirjailijahaastattelu. Tiedonjanon keikkakalenterissa on kymmeniä tapahtumia vuonna 2014.

***

MIKSI MAAT KAATUVAT TIEDEKULMASSA ke 19.3. kello 16

Keskustelemassa ministeri Pekka Haavisto, Terra Cognitan kustantaja ja suomentaja Kimmo Pietiläinen ja tietokirjailija Ari Turunen. Kimmo Pietiläinen ja Terra Cognita on julkaissut suomeksi kokonaisen sarjan tietokirjoja, jotka pohtivat miksi jotkut valtiot menestyvät ja toiset romahtavat.

Esimerkiksi Daron Acemoglun ja James Robinsonin "Miksi maat kaatuvat" käsittelee vallan, vaurauden ja varattomuuden syntyä: kehitys pysähtyy, jos talouden instituutiot ovat ”ekstraktiivisia” eli uuttavat vaurautta kansalta pienelle eliitille.

Kehitysministeri Pekka Haavisto on perehtynyt aihepiiriin muun muassa hauraiden valtioiden kehitystä edistävän kansainvälisen IDPS-foorumin puheenjohtajana.

Tietokirjailja Ari Turunen pohtii muun muassa "Maailman kuvat" -teoksessaan (Into) eri aikakausien maailmankarttojen kautta kulttuurien käsitystä itsestään, niiden arvoja, päämääriä ja suhtautumista oman maailmansa reuna-alueisiin.

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa toimii myös Rosebudin kirjakauppa. Osoite Porthania, Yliopistonkatu 3, Helsinki. Tilaisuus on kaikille avoin, vapaa pääsy.

http://www.tiedonjano.fi
https://www.facebook.com/tiedonjano

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs