Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Terveysalan muuntokoulutus: Päivitä opistoasteen tutkintosi AMK-tutkinnoksi

Tampereen ammattikorkeakoulu

Terveysalan muuntokoulutus: Päivitä opistoasteen tutkintosi AMK-tutkinnoksi

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 08:00
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaussa voi terveysalan opistotasoisen tutkinnon päivittää AMK-tutkinnoksi. Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoamaan koulutukseen voivat hakea opistotason tutkinnon suorittaneet fysioterapeutit, kätilöt, laboratorionhoitajat, röntgenhoitajat, sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat.

Aiemman opistotasoisen tutkinnon muuntaminen AMK-tutkinnoksi antaa terveysalan ammattilaisille mahdollisuuden osallistua koulutuksiin, joihin vaaditaan pohjakoulutuksena AMK-tutkinto. Tällaisia ovat esimerkiksi ylemmät AMK-tutkinnot. Muuntokoulutuksessa opiskellaan moniammatillisessa ryhmässä.

Muuntokoulutukselle on erittäin suuri tarve ja kysyntä.

- Muuntokoulutus TAMKissa on ammatillista korkeakoulutusta, jossa opiskelijat voivat päivittää esimerkiksi tutkimusosaamistaan. Pääsääntöisesti ammatilliset opinnot ja harjoittelu eivät kuulu tähän koulutukseen, koulutuspäällikkö Tiina Mäkinen kertoo.

Opetussuunnitelmaan kuuluu muun muassa kieltenopiskelua, tutkimustyön menetelmiä, kirjoitusviestintää ja tiedonhakua. Olennainen osa opiskelua on opinnäytetyö, jonka kukin opiskelija tekee omalta alaltaan.

Työn ohessa arkipäivisin

Muunto-opiskelija suorittaa aikaisemmasta opistotason koulutuksestaan riippuen 32–60 opintopistettä saavuttaakseen AMK-pätevyyden. Kaikille yhteisiä opintoja on 30 opintopistettä, sen lisäksi suoritetaan henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan 2–30 opintopistettä.

Lähiopetuspäiviä on 2–4 arkipäivää kuukaudessa. Pääsääntöisesti opetusta on arkipäivisin kello 8.30–16 välillä. Tammikuussa 2016 on opetuksen intensiiviviikko.

- Muuntokoulutus on suunniteltu niin, että sen voi suorittaa yhden vuoden aikana. Opiskelu on vaativaa, mutta työn ohessa opiskelu on mahdollista, Mäkinen sanoo.

Koulutuksen teoriaopinnot toteutetaan lähiopetuksena, verkko-opintoina ja itsenäisenä opiskeluna.


Hakuaika korkeakoulututkintoihin on 8.–22.9.2015. Hakeminen tapahtuu verkossa osoitteessa opintopolku.fi.

TAMK järjestää infotilaisuuden monimuotototeutuksista ja ylemmistä AMK-tutkinnoista tiistaina 8.9.2015 kello 17.00–18.30 pääkampuksella, Kuntokatu 3/Teiskontie 33, Tampere.


Lisätietoja koulutuksesta: koulutuspäällikkö Tiina Mäkinen, tiina.makinen@tamk.fi,  p. 050 313 3640

Lisätietoja hakemisesta: hakijapalvelut@tamk.fi

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs