Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Terveydenhuollon kustannukset: Lahti taas kärkisijoilla suurten kaupunkien vertailussa

Lahden kaupunki

Terveydenhuollon kustannukset: Lahti taas kärkisijoilla suurten kaupunkien vertailussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2015 klo 13:25
Julkaisija: Lahden kaupunki

 

Lahden terveydenhuollon ikävakioidut kustannukset - 2 182 euroa asiakasta kohden - olivat viime vuonna toiseksi pienimmät suurista suomalaiskaupungeista. Tieto ilmenee Suomen Kuntaliiton maanantaina julkaisemasta tutkimuksesta Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2014.

Kustannukset olivat 4,3 prosenttia painotettua keskiarvoa pienemmät ja 5,0 prosenttia mediaania pienemmät. Kustannuksiin on laskettu perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito sekä ikäihmisten laitos- ja kotihoito.

Sosiaali- ja terveydenhuollon osa-alueista tehokkaimmin Lahdessa hoidettiin suun terveydenhuolto sekä kotihoito, joiden kustannukset olivat vertailun toiseksi pienimmät. Suun terveydenhuollon ikävakioidut kustannukset olivat 88 euroa ja kotihoidon 146 euroa asukasta kohden. Erikoissairaanhoidon ikävakioidut kustannukset (1 080 euroa/asukas) olivat vertailukuntien neljänneksi pienimmät.

Terveydenhuollon ja iäkkäiden ympärivuorokautisen hoidon sekä kotipalvelun reaalikustannukset laskivat viime vuonna suurissa kaupungeissa 0,6 prosenttia. Lahdessa reaalikustannukset laskivat vertailukunnista eniten, 3,6 prosenttia.  

”Saaman aikaan kuin palveluiden käytön volyymi kasvaa, sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannukset ovat laskeneet. Tämä on merkki siitä, että tehostamis- ja rakennemuutostoimenpiteet alkavat purra ”, toteaa toimialajohtaja Mikko Komulainen.

Vertailussa olivat Lahden lisäksi mukana Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Oulu, Pori, Tampere, Turku ja Vantaa.

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Mikko Komulainen, puh. 044 716 1735 (yhteydenotot 26.6 mennessä)

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs