Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Talousahdinko ja jaksamisen ongelmat maatalousyrittäjien haasteena

Mela

Talousahdinko ja jaksamisen ongelmat maatalousyrittäjien haasteena

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 09:20
Julkaisija: Mela

Mela antoi päättyneen toimintavuoden aikana asiantuntijapanoksensa kolmeen keskeiseen sosiaaliturvan lakiuudistukseen. Mela toi aktiivisesti esiin asiakaskunnan tarpeet ja toimialan erityispiirteet liittyen tapaturmavakuutuksen, työeläkkeiden ja lomituksen uudistuksiin. Myös asiakaskokemuksen kehittämiseen panostettiin merkittävästi. – Keskitymme edelleen palveluiden sujuvoittamiseen, kertoi Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari Melan valtuuskunnan kokouksessa Espoossa 5.4.2016.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Tiina Linnainmaa kiitteli avauksessaan kaikkia Senaatintorin Traktorimarssiin osallistuneita hienosti sujuneesta mielenilmaisusta. Tapahtuma toi viljelijöiden taloudellisen ahdingon myös suuren yleisön tietoisuuteen. Linnainmaa jatkoi, että konkreettinen ja mahdollinen teko taloudellisen ahdingon lievittämiseksi olisi esimerkiksi Melan työeläkevakuutusmaksujen viivästyskoron alentaminen määräajaksi, kuten esitetty on.

Lomituksen ydin työssä jaksamisen tukemisessa
Lomituspalveluihin kohdistui päättyneenä vuonna muutospaineita useasta syystä. Järjestelmää tuli sopeuttaa EU:n asettamiin reunaehtoihin ja samalla tuli leikata kustannuksia hallitusohjelman edellyttämällä tavalla. Toisaalta myös palveluiden sisältöön kohdistui kehitysodotuksia maatalouden muutosten myötä. Muutospaineissa kiteytyi selkeästi palvelutarpeen ydin eli tukea yrittäjän työssä jaksamista sitovassa ja raskaassa tuotantoeläinten parissa tehtävässä työssä. Vaikka rajoituksia tuli, muutosten jälkeenkin palveluilla pystytään hoitamaan vuosilomien lisäksi myös perhevapaa- ja työkyvyttömyystilanteet siten, että ydin säilyy.

Asiakasläheisiä työhyvinvointipalveluita
Mela päivitti työhyvinvointiohjelmansa asiakkailta saadun palautteen perusteella. Tavoitteena on työeläkeuudistuksen hengessä lisätä terveitä työvuosia ja tukea entistä paremmin työssä jaksamista. Yrittäjille suunnatuista hyvinvointipäivistä teemalla talouden ja työhyvinvoinnin yhteys, saatiin erittäin paljon positiivista palautetta.

– Talousahdinko ja jaksamisen ongelmat ovat vahvasti kytköksissä toisiinsa, tukea tarvitaan, korosti Huotari.

Palautteen perusteella toivottiin myös henkilökohtaista työhyvinvointineuvontaa ja Mela onkin päättänyt laajentaa palveluitaan Tyhy-neuvojalla. Työhyvinvointitiimin tiiminvetäjä Pirjo Saari otti esille, että Tyhy-neuvojaan voi ottaa yhteyttä, jos omaan työkykyyn tai jaksamiseen liittyvät asiat mietityttävät.

Palveluiden sujuvoittaminen
Asiakastyytyväisyys Melan toimintaan on hyvällä tasolla, kouluarvosanalla kahdeksan. Asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa olennaisesti, miten nopeasti etuuspäätökset annetaan. Työkyvyttömyyseläkkeiden osalta Mela lyhensi olennaisesti keskimääräistä käsittelyaikaa. Kuluvana vuonna panostetaan erityisesti tapaturmakorvausten käsittelyn sujuvoittamiseen.

Melan keskeisin sisäinen uudistushanke kuluneen vuoden aikana oli asiakaskokemuksen kehittäminen. Hankkeen myötä määritettiin palveluperiaatteet ja sujuvoitettiin asiakaspalveluprosesseja toiminnan tehostamiseksi ja asiakaslähtöisyyden lisäämiseksi. Toiminnan jouhevoittamisen ohella yhtä tärkeä asia on laadukas asiakaspalvelu.

– Tavoitteenamme on jatkossakin hoitaa asiantuntevasti ja tehokkaasti Mela-turvaa asiakkaita kuunnellen ja arvostaen - palveluperiaatteidemme mukaisesti, kiteytti Huotari.

Mela tuottaa palvelut kustannustehokkaasti
Melan sijoitusten tuotto oli vuoden 2015 työeläkealan vertailussa varsin hyvä. Sijoitukset tuottivat käyvin arvoin laskettuna 5,2 prosenttia. Myös kustannustehokkuudessa Mela pärjäsi hyvin, vaikka mittavat lakimuutokset lisäävät liikekuluja.

Melalla oli vuoden 2015 lopussa noin 67 000 MYEL-vakuutettua asiakasta, joista vajaa 64 000 oli maatalousyrittäjiä ja vajaa 3 000 taiteen tai tieteen apurahansaajia. Eläkkeensaajia oli vuoden päättyessä noin 128 000.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 050 500 4514

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 67 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 128 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs