Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Tablet-laitteet valtaavat alaa ulkoleikeiltä perheiden yhteisessä ajassa

Tablet-laitteet valtaavat alaa ulkoleikeiltä perheiden yhteisessä ajassa

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2014 klo 11:34
Julkaisija: H&K

Tuore tutkimus rikkoo myytin yksin tietokoneen äärellä vapaa-aikaansa viettävästä lapsesta. Kyselytutkimukseen vastanneista eurooppalaisista perheistä jopa 85 % sanoi viettävänsä yhteistä aikaa lastensa kanssa esimerkiksi tablet-laitteiden tai tietokoneiden äärellä ulkoilun sijaan. Kyselytutkimukseen osallistui lähes 6 000 perhettä.

Perheiden yhteinen aika on digitalisoitumassa, selviää paristomerkki  Duracellin teettämästä tutkimuksesta. Kyselyssä selvisi, että vanhemmat ja lapset viettävät merkittävästi enemmän yhteistä aikaa erilaisten sähköisten päätelaitteiden äärellä perinteisten yhteisten harrastusten, kuten lautapelaamisen ja ulkoilma-aktiviteettien sijaan. Suosituimmaksi muuksi yhteiseksi tekemiseksi nimettiin pyöräily (52 %).

Lapset eivät ole ainoita, jotka tuijottavat näyttöruutua. Lähes 70 % lapsista on sitä mieltä, että heidän vanhempansa viettävät liikaa aikaa digitaalisten laitteiden kanssa1. Neljä lasta kymmenestä kertoo viestivänsä toisinaan vanhempiensa kanssa verkon välityksellä, vaikka vanhemmat olisivat viereisessä huoneessa2.

Samaan aikaan 60 % vanhemmista on sitä mieltä, että he viettäisivät enemmän aikaa perheenä, jos eivät koko ajan näpräisi omia laitteitaan. Lähes puolet pelaisi lautapelejä, 43 % käyttäisi aikaa satujen lukemiseen ja tarinoiden kertomiseen. 

Duracell, maailman kestävimpien pattereiden valmistaja, käynnistää kampanjan, jolla se kannustaa perheitä käyttämään mielikuvitustaan ja leikkimään. Kolme neljästä vanhemmasta myöntää, että heillä on mukavampaa lastensa kanssa silloin, kun he leikkivät yhdessä. He myös tuntevat olonsa onnellisemmaksi ja tyytyväisemmäksi. Yksi kymmenestä on sitä mieltä, että lapsen kanssa tietokoneella pelaaminen ei ole ollenkaan hauskaa.

Osana kampanjaansa Duracell on tuottanut yhdessä taiteilija Robbie Cooperin kanssa videon, jossa kannustetaan perheitä aktiiviseen yhdessäoloon ja näin välttymään ”ruutuzombeutumiselta”. Katso video täältä http://youtu.be/jh7OUAO2Ilg.

Syksy ajaa perheet tietokoneiden ääreen

Yhteisen ruutuajan viehätykseen vaikuttaa yhtäältä yhteiskunnan kiihtyvä digitalisaatio, mutta toisaalta myös esimerkiksi vuodenajat. Kylmenevien ja pimenevien päivien myötä perheet päätyvät herkemmin keksimään yhteisiä harrastuksia sisätiloissa.

Perheiden yhteisen ruutuajan lisääntymistä tukevat myös tuoreet myyntiluvut, joiden mukaan tablet-laitteiden kysyntä on kaksinkertaistunut lapsiperheissä viimeisen vuoden aikana3.

Duracellin tekemään tutkimukseen osallistui lähes 6 000 eurooppalaista perhettä. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena kuudessa maassa: Isossa-Britanniassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Turkissa ja Venäjällä.

Lisätietoa:

Hill+Knowlton Strategies
Anssi Halkola
E-mail: anssi.halkola@hkstrategies.com
Puh. : 040 828 4386

Duracell
Press manager
Scott Popham
E- mail: popham.sw@pg.com 
Puh.: +44 1932896902

1 New Forest National Park Authorityn tutkimus 2014– Screen addict parents accused of hypocrisy by their children

2 New Forest National Park Authorityn tutkimus 2014– Screen addict parents accused of hypocrisy by their children

3 Tablettien osuus kotitalouksissa on kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana. 44 %:ssa kotitalouksista on tabletti, kun niitä vuosi sitten oli 24 %:lla– The Communications Market Report, Ofcom 2014
Duracell

Duracellin tarina sai alkunsa 1920-luvun alussa, ja siitä on sittemmin tullut maailman myydyin patterimerkki. Duracellin päämääränä on tuoda saataville laaja valikoima erilaisia virtalähteitä asiakkaille kaikkialla maailmassa.

Duracell on sitoutunut kehittämään laaja valikoiman tuotteita, joiden teho kestää pitkään. Pattereiden lisäksi se valmistaa latauslaitteita erilaisiin tilanteisiin. Duracellin ansiosta ihmiset voivat käyttää erilaisia laitteita missä vain ja milloin vain.  

Procter & Gamble

P&G:n tuotteet ovat kosketuksissa ihmisten kanssa yli neljä miljardia kertaa päivässä ympäri maailman. Yrityksellä on vahva valikoima arvostettuja laatutuotteita, kuten Pampers, Always, Ariel, Pantene, Head & Shoulders, Wella, Pringles, Gilette, Oral-B, Duracell ja Braun. Yritys toimii 80 maassa. Lue tuoreita uutisia ja kiinnostavaa tietoa P&G:stä ja sen tuotemerkeistä osoitteesta http://www.pg.com/se_SE/nordics/suomi.shtml

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs