Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Supersiskot tukikonsertti pe 11.10. Helsingin musiikkitalossa. Tyttöjen asema ja oikeudet esillä kansainvälisenä YK:n tyttöjen päivänä

Supersiskot

Supersiskot tukikonsertti pe 11.10. Helsingin musiikkitalossa. Tyttöjen asema ja oikeudet esillä kansainvälisenä YK:n tyttöjen päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2013 klo 07:25
Julkaisija: Supersiskot

Maria Drockilan perustama ja Suomen Zonta-järjestön hallinnoima Supersiskot kerää YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivän varoja nuorille suomalaistytöille suunnatun nettitukipalvelun ylläpitämiseen. Kyseessä on matalan kynnyksen keskusteluapu, jonka tavoitteena on vahvistaa tyttöjen elämänhallintaa, ohjata heitä yhteiskunnan palveluiden piiriin ja ehkäistä ongelmien syntymistä.

 

Zonta-kerhot järjestävät tyttöjen päivän tapahtumia useilla eri paikkakunnilla, joista päätapahtuma pidetään Helsingin musiikkitalon Black Boxissa perjantaina 11.10. klo 18−21. Illan konsertissa on luvassa argentiinalaista tangoa ja chansonia, esiintyjinä monipuolinen laulaja ja näyttelijä Martina Roos, säestäjänään teatterimuusikko ja säveltäjä Jussi Tuurna. Konsertin avaussanat lausuu Maria Drockila. Liput Lippupalvelusta, 40 euroa. Konsertin tuotto ohjataan Supersiskot-palvelun ylläpitämiseen.

 

YK:n tyttöjen päivää vietetään nyt toista kertaa. Teemapäivä nostaa valokeilaan tyttöjen aseman ja oikeudet, sillä tytöt kohtaavat edelleenkin kaikkialla maailmassa syrjintää sekä sukupuolensa että ikänsä vuoksi. Kansainvälinen tyttöjen päivä tarjoaa haasteiden ja ongelmien ohella tilaisuuden keskustella tyttöjen oikeuksista ja vahvuuksista.

 

Martina Roos on monialainen laulaja, jonka ohjelmisto ulottuu Mozartista Piazzollaan. Hän on esiintynyt musikaaleissa, musiikkinäytelmissä, televisiossa sekä konsertoivana taiteilijana. Roos on myös arvostettu pedagogi, joka työskentelee Teatterikorkeakoulussa ja Sibelius Akatemiassa. Jussi Tuurna on tunnettu teatterimuusikko, säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja pedagogi.

 

Jotta yksikään tyttö ei jäisi yksin

 

Supersiskot.fi verkkokaupassa on myynnissä ajankohtaisia kampanjatuotteita, tyylikkäitä heijastimia ja t-paitoja, sekä mahdollisuus tehdä lahjoituksia tukipalvelun hyväksi joko tekstiviestillä tai soittamalla. Varat käytetään pääasiassa nettitukipalvelun kehittämiseen, sillä tukihenkilöä lukuun ottamatta eri alojen ammattilaiset ja mukana olevat yritykset lahjoittavat työpanoksensa ilman korvausta.

 

Erityisesti tyttöjen syrjäytymisen ehkäisemiseksi perustetulla Supersiskot.fi -tukisivustolla viesteihin vastaa pitkän linjan sosiaalityön ammattilainen, supersisko Hannele. Supersiskojen taustavoimia ovat Zonta-järjestön ohella Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Mielenterveysseura, Syömishäiriöliitto, Tyttöjen talo ja Väestöliitto.

 

Tekstaa SUPERSISKOT-numeroon 16499. Viestin hinta 10 euroa.

Soita numeroon 0600 03210. Puhelun hinta 10 euroa.

 

Lisätiedot:

www.supersiskot.fi

www.zonta.fi

Supersiskojen Facebook-sivu

 

 

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

 

Maria Drockila

Supersiskot-hankkeen perustaja

p. 040 500 5323

maria@mariadrockila.fi

 

Zonta International Piiri 20

PR- ja viestintätoimikunta

Supersiskot-tiedottaja

Pirjo Kuisma

p. 040 554 3587

pirjo.kuisma@figuuri.fi

Zonta International on vuonna 1919 perustettu maailmanlaajuinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton naisten palvelujärjestö. Suomessa jäseniä on noin 1700. Järjestön tavoitteena on edistää naisten ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa, parantaa naisten ja tyttöjen koulutusta, terveydenhuoltoa ja taloudellista asemaa sekä vaikuttaa asenteisiin ja lainsäädäntöön.

 

Maria Drockila voitti keväällä 2013 MTV3:n Hyväntekeväisyys Diili -ohjelman Supersiskot-hankkeella, jonka tavoitteena on ehkäistä nuorten tyttöjen syrjäytymistä. Hanke siirtyi ohjelman päätyttyä Zonta International Piiri 20:lle (Suomi & Viro), joka toimii Supersiskojen vastuullisena toteuttajana. Zonta-järjestöön kuuluva Maria Drockila jatkaa projektissa vapaaehtoisena. www.zonta.fi   www.supersiskot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs