Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Suomen Lähetysseuralta 50 000 euroa pakolaiskriisin hoitoon Tansaniassa

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuralta 50 000 euroa pakolaiskriisin hoitoon Tansaniassa

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 14:41
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura on myöntänyt 50 000 euroa Burundista Tansaniaan saapuvien pakolaisten avustamiseen.

Lähetysseura ohjaa varat kirkkojen keskinäisen katastrofi- ja kehitysyhteistyöjärjestön ACT-allianssin kautta pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleen Tanganyika Christian Refugee Service -järjestölle (TCRS).  TCRS tekee työtä pakolaisleireillä, joihin on kesän jälkeen saapunut arviolta 100 000 burundilaista pakolaista. Tansanian puolelle tulee jatkuvasti lähes 300 pakolaista päivässä.

Burundin tuoreimman pakolaiskriisin taustat liittyvät kevään 2015 presidentinvaalikamppailuun ja niistä alkaneisiin levottomuuksiin. Väkivaltaa pakenevat burundilaiset suuntaavat naapurimaihin, ennen kaikkea Tansaniaan, jossa he päätyvät pakolaisleireille.

Täynnä olevissa leireissä on puutetta elämän perusedellytyksistä, kuten puhtaasta vedestä ja suojasta. Erityisen vaikea tilanne on Nyarugusun leirillä läntisessä Tansaniassa. Kongolaisille pakolaisille aikoinaan perustetussa leirissä on tilaa korkeintaan 50 000 hengelle, mutta tällä hetkellä Nyarugusuun on sijoitettu runsaat 150 000 ihmistä.

Tansaniaan saapuvilla pakolaisilla ei usein ole edes välttämättömyystarvikkeita mukanaan. Lähetysseuran varat käytetään puhtaan veden, vedensäilytysastioiden, huopien, keittiötarvikkeiden, vaatteiden ja suojamateriaalien hankintaan.

Varoilla tuotetaan myös psykososiaalisen tuen palveluja sekä parannetaan leirien hygieniatasoa. Toiminta hyödyttää ensisijaisesti Nyarugusun leirin väestöä.

 

***

Lisätietoja Lähetysseuran katastrofityön koordinaattori Timo Frilander puh. 020 7127 275

***

Katastrofirahaston keräystili
IBAN: FI60 8179 9710 0312 86
BIC: DABAFIHH
kirjoita viestikenttään AUTA

Soita katastrofikeräyspuhelimeen 0600-11320 (Puhelun hinta 20,28 e + pvm.)

Lahjoita tekstiviestillä kirjoittamalla viestiksi 
AUTA5 (5 e) tai AUTA10 (10 e). 
Lähetä viesti numeroon 16155

 

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs