Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Suomen ja Venäjän SOS-lapsikylien nuorten tukeminen paras Venäjän ja EU:n rajat ylittävä yhteistyöprojekti

SOS-Lapsikylä

Suomen ja Venäjän SOS-lapsikylien nuorten tukeminen paras Venäjän ja EU:n rajat ylittävä yhteistyöprojekti

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 08:30
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

Suomen ja Venäjän SOS-lapsikylien yhteishanke ”Sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten tukeminen Murmanskin ja Lapin alueilla” sai merkittävän tunnustuksen, kun se palkittiin parhaana projektina Venäjän ja Euroopan unionin rajat ylittävän yhteistyön saralla vuosina 2007–2013. Huomionosoituksen hankkeelle myönsi Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriö 20. lokakuuta.

Projekti valmisteli sijaishuollosta itsenäistyviä nuoria sopeutumaan paremmin yhteiskuntaan, edisti aktiivista elämänasennetta sekä koulutti avustavia henkilöitä, jotka tukevat nuoria itsenäistymisessä. Projektin tarkoituksena oli myös, että nuoret voivat harjoitella uusia ammatillisia taitoja. Projektin avulla onnistuttiin parantamaan sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten valmiuksia: heistä tuli varmempia, iloisempia ja innokkaampia itsenäisen elämän aloittamiseen.

Projektin suurinta antia oli, että suomalaiset ja venäläiset nuoret löysivät yhteyden toisiinsa. Naapurimaan saman ikäisiin nuoriin tutustuminen innosti muun muassa kielten opiskeluun. Jotkut nuorista saivat projektin puitteissa myös arvokasta työkokemusta. 

”Sijaishuollosta itsenäistyvät nuoret ovat saaneet enemmän huomiota ja apua arkielämän pulmien ratkaisuihin, kuten koulu- ja opintoasioihin ja ammatillisen henkisen tuen järjestämiseen sekä siihen, ettei nuori ole jäänyt tyhjän päälle, vaan asioihin on voitu tarttua välittömästi niiden ilmaannuttua. Lisäksi on voitu luoda kansainvälisiä kontakteja samassa elämäntilanteessa oleviin nuoriin. Tapaamisten jälkeen kotimatkalle lähtö on usein viivästynyt, kun hyvästijätöt ovat kestäneet niin pitkään”, Lapin SOS-lapsikylän johtaja Kai Lomma kertaa hankkeen onnistumisia.

Mikä hanke?

Lapin SOS-lapsikylän ja Murmanskin alueen jälkihuollon kehittämisprojekti oli tarkoitettu 18–23 -vuotiaille sijaishuollosta itsenäistyville nuorille ja se toteutettiin vuosina 2012–2014. Projektia johti Kantalahden SOS-lapsikylä Venäjällä ja sitä tehtiin yhteistyössä Ylitorniolla sijaitsevan Lapin SOS-lapsikylän kanssa. Hanke oli osa Kolarctic-ohjelmaa, joka on Pohjoiskalotin ja Luoteis-Venäjän välinen rajat ylittävä yhteistyöohjelma.

Lisätietoja:

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
p. 050 55 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

Kai Lomma
johtaja, Lapin SOS-lapsikylä
p. 040 567 3784
kai.lomma@sos-lapsikyla.fi

Kuvassa venäläisnuoret laskevat kesäleirillä alas Kukkolankoskea.

Liitetiedostot

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs