Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Suomea ei nosteta eriarvoisuudella ja vastakkainasettelulla

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Suomea ei nosteta eriarvoisuudella ja vastakkainasettelulla

Julkaistu: 17.09.2015 klo 18:36
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Hallitus on ilmoittanut merkittävistä leikkauksista, jotka koskettavat suurta osaa suomalaisista. Leikkaukset, joita ovat esimerkiksi sunnuntailisän pienennys, ylityökorvausten puolittaminen, ensimmäisen sairauspäivän muuttuminen palkattomaksi ja sairausajan palkan leikkaaminen ovat herättäneet paljon keskustelua mediassa. Esille on noussut huoli ihmisten ansioista ja tulevaisuudesta. Myös ammattiliitot ovat reagoineet odotetusti ja perjantaina nähdään Helsingissä STOP-mielenosoitus, jonka lisäksi julkinen liikenne seisahtuu päivän ajaksi.

Moni akateeminen ja korkeakoulutettu on puolestaan ilmaissut vastustavansa työnseisausta. Jäsenkyselyn perusteella Suomen Ekonomit ja Lakimiesliitto ovat irtisanoutuneet tapahtumasta. Keskustelun keskittyessä erityisesti sunnuntailisän ympärille, kokee moni korkeakoulun käynyt virheellisesti jäävänsä leikkausten ulkopuolelle. Tosiasiassa palkanalennus koskee myös korkeakoulutettuja asiantuntijoita, joiden tekemän työn arvoa lasketaan esimerkiksi ylityötuntien osalta.

Debatti leikkausten ja työnseisauksen ympärillä on käynyt kuumana. Keskustelussa on nähty voimakasta vastakkainasettelua ja ylilyöntejä, eikä vastapuolen kannalle tunnu löytyvän ymmärrystä. Leikkaukset uhkaavat jakaa työtä tekevät kahden kerroksen väeksi ja lisätä eriarvoisuutta, jota vahvistetaan vastustamalla pienipalkkaisten oikeutta osoittaa mieltään ja ilmaista kantansa hallituksen politiikasta.

“On surullista, että vastakkainasettelun myötä esimerkiksi yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevat pienyrittäjät ja pienipalkkaiset ovat nyt toisiaan vastaan, sen sijaan, että he vaatisivat yhdessä reilumpaa kohtelua ja leikkausten jakaantumista tasaisemmin”, harmittelee SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK ry haluaa ilmaista huolensa eriarvoistumisesta ja muistuttaa osoittamaan ymmärrystä mielenosoittajia kohtaan. Ei ole kenenkään etu, että raskasta työtä tekevien terveys, hyvinvointi ja jaksaminen on vaakalaudalla. Yhteiskunnan pyörittämiseen tarvitaan jokaisen motivaatiota ja panosta. Mikäli yhteiskunnan eri sektorit ja eri asemissa olevat ihmiset kieltäytyvät ymmärtämästä toisiaan, johtaa se keskustelun katoamiseen ja vastakkainasettelun kasvamiseen. Polarisoituneessa ja riitelevässä yhteiskunnassa on entistä vaikeampaa kannustaa suomalaisia puhaltamaan yhteen hiileen.

 

Lisätietoja:
Hanna Huumonen

Puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK ry

045-1129299

puheenjohtaja@sonk.fi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs