Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Suomalaiset tähdet auttavat lapsia lukemalla satuja

Pelastakaa Lapset ry

Suomalaiset tähdet auttavat lapsia lukemalla satuja

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2011 klo 09:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry, Kustannusosakeyhtiö Otava ja Suomalainen Kirjakauppa pyysivät yhdeksää julkisuuden henkilöä lukemaan satuja Eläköön Lapsi! 2 -äänikirjaan, jonka myyntituotosta ohjataan Pelastakaa Lasten kotimaan lastensuojelutyöhön viisi euroa per äänikirja.

Eläköön Lapsi! 2 Satuja tähtien lukemana -äänikirjassa ovat mukana laulaja Lauri Tähkä (Saapasjalkakissa), piispa Irja Askola (Prinsessa Ruusunen), kirjailija Juha Vuorinen (Bremenin kaupungin soittoniekat), runoilija Heli Laaksonen (Kultakutri ja kolme karhua), ministeri Alexander Stubb (Jänis ja siili), laulaja Paula Koivuniemi (Prinsessa ja herne), toimittaja-juontaja Jone Nikula (Susi ja seitsemän pientä kiliä), laulaja Laura Närhi (Lumineito) ja toimittaja Arto Nyberg (Tyttö kotimiehenä).  Satujen lukijat ovat toimineet vapaaehtoisina ja antaneet oman arvokkaan tukensa lapsille käyttämällä aikaansa nauhoituksen teossa.

Äänikirjan hinta on kymmenen euroa ja jokaisesta myydystä äänikirjasta lahjoitetaan puolet Pelastakaa Lasten kotimaan lastensuojelutyöhön, jossa lapsien ja lapsiperheiden avuntarpeet ovat erilaisia. Esimerkiksi lastensuojelun avohuollon asiakkaiden määrä on jatkanut kasvuaan. Tälläkin hetkellä satoja lapsia Suomessa odottaa oman tukiperheen löytymistä. Pelastakaa Lasten tukiperhetoiminta auttaa lapsia ja lapsiperheitä selviytymään arjesta silloin, kun perheen omat voimavarat ovat vähissä. Pelastakaa Lasten kokemus on, että jo yhdellä tukiperheviikonlopulla kuukaudessa voi olla ratkaiseva vaikutus niin lasten kuin vanhempien elämään.

Jokaisella satua lukevalla tähdellä on oma, tärkeäksi noussut syynsä tukea kotimaan lastensuojelutyötä ja auttaa lapsia ja lapsiperheitä selviytymään arjesta. Tähdet kertovat motiiveistaan ja äänikirjan tekemisestä kirjan julkistamistilaisuudessa 24. marraskuuta 2011 klo 9.30 alkaen Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä.

Ensimmäinen vuonna 2005 julkaistu Eläköön lapsi! -äänikirja oli menestys. Äänikirjaa myytiin yli kultalevyn verran eli 20.000 kappaletta ja sen myynnistä kertyi 100.000 euroa Pelastakaa Lasten hätäapurahastoon kotimaan ja maailman lasten auttamiseksi.

Lisätietoja:

Pelastakaa Lapset ry
Kaisa Hirvensalo, tiedotuspäällikkö, puh. 040 535 8221, kaisa.hirvensalo@pelastakaalapset.fi

Kustannusosakeyhtiö Otava
Tarja Kopra, viestintäpäällikkö, puh. 050 46 88948, tarja.kopra@otava.fi

Suomalainen Kirjakauppa
Leena Valpio, markkinointikoordinaattori, puh. 0400 513 326, leena.valpio@suomalainen.com

 

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Kansainvälinen Pelastakaa Lapset toimii lasten hyväksi yli sadassa maassa. www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs