Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Suomalainen digi-innovaatio jättitabletti kuntoutuskokeilussa vanhustenviikolla

Kuori Oy

Suomalainen digi-innovaatio jättitabletti kuntoutuskokeilussa vanhustenviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 08:30
Julkaisija: Kuori Oy

Mitäpä jos tuttu tablettisi kaikkine sovelluksineen olisikin taulutelevision kokoinen, tai vieläkin suurempi? Startup-yritys KUORI Oy on kehittänyt ainutlaatuisen jättitabletin Android-käyttöjärjestelmällä. Se on yhtä helppokäyttöinen ja yhtä monipuolinen kuin tuttu tabletti. Uusi koko antaa tabletille ja miljoonille olemassaoleville sovelluksille aivan uusia käyttömahdollisuuksia.

Normaalikokoisia tabletteja on jo otettu käyttöön vanhusten kuntoutus- ja aktivointitarkoituksessa, kuten jokin aika sitten myös Sipoon Palvelutalosäätiön Palvelutalo Lindassa Söderkullassa. Hyviä ja helppokäyttöisiä sovelluksiakin löytyy, mutta niiden käyttöönottoa haittaa kuitenkin usein tabletin liian pieni koko ikäihmisen motoriikalle tai näkökyvylle, tai kummallekin. – Jättitabletin käyttöön ottaminen voisi elvyttää heikkokuntoisten motoriikkaa ja muistia, kertoo toiminnanjohtaja Veronica Fellman.

Palvelutalo Lindan aistihuoneessa tapahtuu vanhustenviikolla, sillä toimintaterapeutti Jenny Wiik ottaa jättitabletin tehokokeiluun kuntoutusvälineenä. Jättitabletin suuri koko antaa hyvinkin huonon liikkuvuuden omaavalle vanhukselle mahdollisuuden motoriseen harjoitteluun ja useiden aistien aktivoimiseen samanaikaisesti. Jättitabletin avulla voi kosketuksen kautta tuottaa itse värejä ja ääniä. Kuntoutettavan tarpeesta riippuen voidaan käyttää vaativampia, vaikkapa muistin aktivoimiseen liittyviä sovelluksia sekä pelejä, tai vain luoda rauhoittava ilmapiiri luonnon äänillä ja kuvilla. Jättitabletin suuri 4K-näyttö luo upean ja aidon tuntuisen visuaalisen kokemuksen.


Lappeenrannan palvelukeskussäätiön Laurinkodissa jättitabletti on kuntoutuskäytössä. Vantaan Foibekartanossa on lisäksi otettu käyttöön jättitabletin viihdemahdollisuudet, kuten erilaiset pelit ja sosiaalisen median sovellukset. Jättitabletin suuri koko mahdollistaa myös yhdessä tekemisen ja ryhmäkäytön.


Lisätietoja

Ursula Halonen, viestintä, KUORI Oy, p. 0400-316 111, ursula@alieda.fi

Veronica Fellman, toiminnanjohtaja, Sipoon Palvelutalosäätiö, p. 041-4695180, veronica.fellman@palvelutalolinda.fi

Lisää kuvamateriaalia osoitteesta ursula@alieda.fi

Liitetiedostot

KUORI-tiimillä on pitkä kokemus kosketusnäyttöratkaisujen tekemisestä sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Tiimimme sisältää vahvaa teknistä osaamista sekä käyttäjän tuntemista. Meillä on myös kymmenien vuosien osaaminen vaativien ICT-projektien vetämisestä. Tehokas viestintä läpi projektin tuo läpinäkyvyyttä työhömme ja lisää asiakkaan vaikutusmahdollisuuksia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs