Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Sosiaalipäivystys kiiruhtaa kriisistä toiseen

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Sosiaalipäivystys kiiruhtaa kriisistä toiseen

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 10:18
Julkaisija: Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Valtakunnalliset sosiaalipäivystyspäivät Turussa 5.10. - 6.10.2016

Sosiaalipäivystys valvoo ympäri vuorokauden. Asiakkaita ovat kaikki kiireellisesti apua ja turvaa tarvitsevat. Sosiaalipäivystys on olennainen lenkki kriisitilanteiden viranomaisyhteistyössä. Esimerkiksi tulipalossa sosiaalipäivystys huolehtii asuntoa vaille jääneiden asukkaiden ensimmäisistä hetkistä tulipalon jälkeen.

Turussa järjestettävien sosiaalipäivystyspäivien ensimmäisenä päivänä keskitytään moniviranomaisyhteistyöhön ja vakaviin kriisitilanteisiin erityisesti sosiaalipäivystyksen näkökulmasta. Toisen päivän aiheena on sosiaalipäivystäjän työssä jaksaminen. Ihmisten kärsimys on työssä läsnä melkein koko ajan. Miten työarjessa voi jaksaa?

”Nyt äkkiä joku tänne”

Sujuva yhteistyö viranomaisten välillä erityisesti vakavissa kriisitilanteissa on tärkeää. Hätäkeskus ottaa vastaan hätäpuhelun ja pyrkii saamiensa tietojen perusteella arvioimaan, tarvitaanko paikalle poliisi, ensihoito, palokunta vai kaikki tahot.

- Hätäkeskus on kriisitilanteen keskiössä, sillä saamme ensitiedot tapahtuneesta ja olemme yhteydessä heti moniin viranomaisiin sekä huolehdimme, että kaikki saavat tiedon tilanteesta, päivillä puheenvuoron pitävä asiantuntija Susanna Sankala Turun hätäkeskuksesta kuvaa.

Sosiaalipäivystyksen työntekijät ovat ainoita viranomaisia, jotka eivät kriisin alkuvaiheessa lähde ”pillit päällä” kriisitilanteeseen. Tulipaloissa sosiaalipäivystyksessä työskentelevät ovat asuntonsa menettäneille ensimmäinen henkinen tuki ja turva. Sosiaalipäivystys aloittaa työt asukkaiden arjen palauttamiseksi raiteilleen: mistä löytyy yösija seuraaviksi päiviksi tai onko asukkailla välttämätöntä lääkitystä, josta pitää huolehtia.

Tehtävät liittyvät usein myös lastensuojeluun.

- Työntekijämme selvittävät asiakkaan, hänen verkostonsa ja viranomaisten kanssa yhdessä kriisejä ja esimerkiksi lasten kiireellisiä sijoituksia sekä vastaavat niiden edellyttämistä välittömistä toimenpiteistä, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Kaarina Katas Turun kaupungin sosiaalipäivystyksestä.

Päivien muita aiheita

Ohjelmassa on lisäksi mm. radikalisoitumisen tunnistaminen, miten sote-uudistus vaikuttaa sosiaalipäivystyksen toimintaan ja pitkäkestoisen psykososiaalisen tuen mahdollisuudet koulusurmien jälkihoidossa.

Kuudennet valtakunnalliset sosiaalipäivystyspäivät 5.–6.10.2016 Turussa valtion virastotalossa. Turkuun kokoontuu lähes 150 alan ammattilaista ympäri Suomen.

 

Lisätiedot:

Johtava sosiaalityöntekijä Kaarina Katas p. 0500 783 312, sosiaalipäivystys, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Puhujien yhteystiedot haastatteluja varten: Tiia Laakso p. 050 5532 431, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala, viestintä

S-posti: etunimi.sukunimi@turku.fi

  • www.turku.fi/sosiaalipaivystyspaivat

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs