Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SOS-Lapsikylän ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali todellisille selviytyjille

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylän ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali todellisille selviytyjille

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä jakaa tänä vuonna kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia. Mitali myönnettiin ensimmäisen kerran todellisille selviytyjille – nuorille, joilla on omakohtainen kokemus sijaishuollosta. Kaksi muuta mitalia saavat SOS-lapsikylätyön pitkäaikainen tukija Fazer sekä yhdistyksen perustajajäseniin lukeutuva Veikko Pöyhönen.

Yksi tämän vuoden ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitaleista myönnettiin Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkö Johanna Barkmanille ja hänen käynnistämälleen Selviytyjät-tiimille. Tiimin nuorilla on lastensuojelun sijaishuollosta omakohtaisia kokemuksia kolmelta eri vuosikymmeneltä. Toiminnassaan tiimi työstää ja tuo esiin niitä kysymyksiä, sudenkuoppia ja pohdintoja, joita nuoret elämässään kohtaavat ja välittää rohkeasti sekä omia että muiden nuorten viestejä työntekijöiden ja päättäjien kuultaville.

”Uskon lujasti siihen, että jokainen lapsi ja nuori haluaa selviytyä. Löytää oman tien, jota levollisesti voi kulkea. Meidän aikuisten tehtävänä on etsiä yhdessä lasten ja nuorten kanssa niitä voimavaroja ja keinoja, jotka avaavat ovia ja auttavat eteenpäin. Pesäpuun Selviytyjät-tiimi on antanut rohkeasti kasvonsa, tarinansa, ajatuksensa ja tunteensa tälle yhteiselle matkalle, jotta lasten asiat olisivat tulevaisuudessa paremmin. Mikä voisi olla sen arvokkaampaa”, Johanna Barkman Pesäpuusta sanoo.

Mitali myönnettiin myös Fazerille, joka on jo yli neljän vuosikymmenen ajan tukenut lapsikylien lasten ja nuorten elämää. Virallisena yrityskumppanina perheyritys on ollut vuodesta 2010. Fazerin ja SOS-Lapsikylän yhteistyö muodostuu taloudellisesta tuesta ja yhteisistä hyvistä hetkistä Elämän eväät -ohjelman kautta. Fazer ja SOS-lapsikylät tekevät yhteistyötä Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä, lisäksi Fazer tukee lapsikylätoimintaa myös Virossa.

”Fazer on suomalainen perheyritys ja suomalaiset perheet ovat meille tärkeitä. Kuten lasten kasvatuksessa, myös tämänkaltaisessa yhteistyössä jatkuvuus on tärkeää. Olemmekin todella iloisia ja ylpeitä saamastamme tunnustuksesta”, sanoo Fazerin viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk.

Lisäksi mitalin sai SOS-Lapsikylän perustajajäseniin kuuluva Veikko Pöyhönen. Hän oli aktiivisena jäsenenä Kristillisissä Ylioppilaissa, joka oli yksi kantavista voimista SOS-lapsikylätoiminnan Suomeen saamisessa. Ylioppilaat saivat houkuteltua mukaan myös Albin Gebhardtin, joka perusti SOS-Lapsikylä ry:n vuonna 1962. Pöyhönen on kuluneiden vuosikymmenten ajan ollut aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa.

ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali:

Mitali myönnetään vuosittain korkeintaan kolmelle yksityishenkilölle tai yhteisölle, jotka ovat edistäneet yhdistyksen tarkoitusta tai rohkealla toiminnalla mahdollistaneet lasten paremman elämän.

Lisätietoja:

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

Liitetiedostot

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 200 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 134 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs