Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SOS-Lapsikylän 'Älä leimaa' -kampanja taistelee lastensuojelun leimaavuutta vastaan

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylän 'Älä leimaa' -kampanja taistelee lastensuojelun leimaavuutta vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 09:51
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä käynnistää kampanjan lastensuojelun leimaavuutta vastaan. ’Älä leimaa – näe paremmin’ -kampanja herättää ihmisiä miettimään, miten paljon leimaamista lastensuojelun asiakkaana olevat lapset ja vanhemmat joutuvat elämässään ja arjessaan kohtaamaan.

”Leimaamisen vaikutukset voivat olla pitkäaikaisia. Ihminen saattaa kantaa haavaa minäkuvassaan jopa lopun ikäänsä”, SOS-Lapsikylän psykologi Hillevi Westman sanoo.

SOS-lapsikylässä kasvanut Daniel Ahlgren on elämänsä aikana törmännyt monenlaisiin ennakkoluuloihin lastensuojelutaustastaan johtuen. Lapsuudessa joidenkin kaverien vanhemmat olivat sanoneet, ettei lapsikyläläisten kanssa kannata olla liian paljon tekemisissä. Osa sen sijaan otti avosylin vastaan ja näistä aikuisista tulikin Danielille kuin ”lisävanhempia”.

”Lastensuojelu jakaa ihmiset kahteen porukkaan: niihin, joilla on isot ennakkoluulot, ja niihin, joista tulee ’toisia äitejä’”, Daniel toteaa. ”Ihmiset tietävät lastensuojelusta ylipäätään liian vähän. On paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä yhtään mitään ja ovat omien käsitystensä ja ennakkoluulojensa varassa.”

"Erilaisten roolien ja odotusten ristipaineessa eläminen ei aina ollut helppoa. Aikuisille piti osoittaa, ettei ole mikään kriminaali, kun taas kaveripiirissä piti esittää kovempaa. Oman tilanteensa ja taustansa käsitteleminen ja ymmärtäminen auttaa välttymään pahimmalta katkeruudelta ja ylilyönneiltä", Daniel kertoo.

”Pitäisi nähdä, että lastensuojelun asiakkaalle voi käydä hyvinkin - että lähtökohdista huolimatta elämässä voi käydä hyvin”, Daniel korostaa.

Katso koskettavat kampanjavideot:

Video äidistä

Video pojasta

Kampanjasivu: www.sos-lapsikyla.fi/äläleimaa

Lisätietoja:

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 050 555 2515

 

Liitetiedostot

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs