Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SOS-Lapsikylä on perustamassa ryhmäkotia Haapajärvelle

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä on perustamassa ryhmäkotia Haapajärvelle

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 15:53
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä käy parhaillaan neuvotteluja ryhmäkodin perustamiseksi Haapajärvelle. Ryhmäkodin tavoitteena on antaa yksin ilman vanhempia Suomesta turvapaikkaa hakeville lapsille välitöntä turvaa ja huolenpitoa siihen asti, kunnes heidän oleskelulupansa on käsitelty ja tarvittaessa vielä sen jälkeenkin.

SOS-Lapsikylän Haapajärven ryhmäkotia ollaan perustamassa Oksalan kylälle Kurkelan majataloon. Perustamistyöt ovat täydessä vauhdissa ja tavoitteena on avata vastaanottopaikat yhteensä 14 lapselle ensi vuoden alussa. Aikaisemmin SOS-Lapsikylä on jo avannut vastaavanlaiset ryhmäkodit Espooseen ja Jyväskylään. SOS-Lapsikylän ryhmäkoteihin sijoittuneet lapset ovat tulleet pääosin Afganistanista ja Irakista.

Haapajärven ryhmäkoti työllistää 13 henkilöä ja työntekijöiden rekrytointi on jo loppusuoralla. Joitakin tehtäviä on vielä avoinna. Linkki hakulomakkeeseen löytyy SOS-Lapsikylän verkkosivuilta.

Tarve ryhmäkotien perustamiselle on suuri, sillä tänä vuonna Suomeen on saapunut lapsia ilman huoltajaa noin 2700. Määrä on moninkertainen viime vuoteen verrattuna, jolloin koko vuoden aikana lapsia saapui 196. Suurin osa yksin tulevista lapsista on 15–17-vuotiaita, mutta nuorimmat ovat jopa alle 10-vuotiaita. Eniten lapsia maahamme on tullut Afganistanista, Irakista, Somaliasta ja Syyriasta.

Aiheesta järjestetään tiedotustilaisuus 4.1.klo 18.00 – 19.30 Haapajärven kaupungin valtuustosalissa, Kirkkokatu 2. Tilaisuus on avoin kaikille.

Lisätietoja:

Sinikka Loukusa
johtaja
Vihannin SOS-lapsikylä
p. 040 706 8351
sinikka.loukusa@sos-lapsikyla.fi

Janne Kankaanniemi
johtaja
Jyväskylän SOS-lapsikylä
p. 044 761 4195
janne.kankaanniemi@sos-lapsikyla.fi

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

 

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs