Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SOS-Lapsikylä on perustamassa ryhmäkoteja yksin turvapaikkaa hakeville lapsille

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä on perustamassa ryhmäkoteja yksin turvapaikkaa hakeville lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2015 klo 12:57
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä haluaa omalta osaltaan vastata turvapaikanhakijoiden avuntarpeeseen. SOS-lapsikyläjärjestön erityisenä huolenaiheena ovat ilman huoltajaa maahamme tulleet alaikäiset lapset.

Yksin tulevien lasten auttamiseksi SOS-Lapsikylä on perustamassa ryhmäkotia Espooseen. Selvitykset ovat parhaillaan käynnissä ryhmäkodin perustamiseksi myös Keski-Suomeen. Ryhmäkodin tavoitteena on antaa lapsille välitöntä turvaa ja suojaa siihen asti, kunnes heidän oleskelulupansa on käsitelty ja tarvittaessa vielä sen jälkeenkin. Ryhmäkodista käsin lapset osallistuvat kunnan järjestämään perusopetukseen.

Alaikäisten yksin tulleiden lasten määrä on viime kuukausina kasvanut voimakkaasti. Tänä vuonna Suomeen on ilman vanhempia tullut jo yli 900 alaikäistä lasta ja nuorta, kun koko viime vuoden aikana heitä tuli yhteensä 196. Useimmat yksin tulleet lapset ovat teini-ikäisiä, mutta nuorimmat ovat alle 10-vuotiaita.

Lisätietoja:

Anna-Liisa Koisti-Auer
lastensuojelupäällikkö
P. 040 524 5747

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
P. 050 555 2515

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs