Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SOS-LAPSIKYLÄ JAKOI MITALEJA LAPSEN PUOLESTA TOIMINEILLE

SOS-Lapsikylä

SOS-LAPSIKYLÄ JAKOI MITALEJA LAPSEN PUOLESTA TOIMINEILLE

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2012 klo 08:00
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä jakoi ensimmäiset ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalit. Yhdistys perusti mitalin tänä vuonna viettämänsä 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Mitalin aihe on johdettu yhdistyksen keskeisestä arvosta rohkeudesta ja lapsen puolesta toimimisesta.

Mitali voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla ja rohkealla toiminnalla mahdollistanut lasten paremman elämän. ”Perustimme mitalin, koska lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi on vaikutettava monella tasolla ja monilla tavoin”, sanoo SOS-Lapsikylän toiminnanjohtaja Jari Ketola. ”On myös tärkeää huomioida ansioituneet henkilöt ja yhteisöt ja heidän kannustava esimerkkinsä.”

Numeroituja mitaleja jaettiin viisi ja niistä numero yksi myönnettiin SOS-lapsikyläaatteen Itävallasta Suomeen tuoneelle Kaija Olkkoselle, joka ryhtyi aikanaan innokkaasti vaikuttamaan sen puolesta, että lapsikylätoiminta käynnistettäisiin myös Suomessa. Hänen aktiivinen toimintansa tavoitti myös liikemies Albin Gebhardtin, joka 50 vuotta sitten perusti Suomeen SOS-Lapsikylän.

Toinen mitali jaettiin SOS-lapsikylävanhempana toimineelle Taina Mälliselle, joka kasvatti yli 20 lasta ja toimi yhdistyksessä myös luottamusäitinä. Hän kannusti omalla esimerkillään ja myönteisyydellään lapsikylä-äitejä jaksamaan. Hänen elämäntehtävänsä jatkuu edelleen lapsista ja lastenlapsista muodostuvan satapäisen katraan elämää tukien.

Mitali numero kolme myönnettiin presidentti Martti Ahtisaarelle. Yhdistyksen hallitus totesi hänen edistäneen merkittävällä rauhantyöllään lasten asemaa ja turvallista elämää maailmanlaajuisesti ja osoittaneen työssään suurta rohkeutta. Presidentti Ahtisaari on toiminut myös SOS-Lapsikylän juhlavuoden suojelijana.

Neljäs mitali myönnettiin Helmut Kutinille, joka johti menestyksekkäästi kansainvälistä lapsikyläorganisaatiota 25 vuoden ajan. Hänen kaudellaan kansainvälinen lapsikyläjärjestö on kasvanut yhdeksi suurimmista lastensuojelujärjestöistä maailmassa.

Viidennen mitali sai Suomen Lions-liitto, joka on myötävaikuttanut kaikissa SOS-Lapsikylän toimipisteissä toiminnan alusta alkaen ja on ollut vastaamassa usean kodin rahoituksesta. Lions-liitto vaikuttaa muutoinkin laajasti ja konkreettisesti lasten hyväksi sekä Suomessa että maailmalla.

Mitalin kuvitus symboloi rohkeutta

ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalin SOS-Lapsikylälle suunnitteli kuvanveistäjä Satu-Minna Suorajärvi.

Kuvassa mitalin toisella puolella on ensi askeleitaan ottava lapsi äitinsä kanssa. Lapselta ensi askeleiden ottamisessa vaadittava rohkeus symboloi rohkeutta, jota mitalin saajat ovat osoittaneet toimiessaan lapsen puolesta.

Mitalin toisella puolella on yhdistyksen perustajan Albin Gebhardtin nimi ja kuva. Albin Gebhardt osoitti aikanaan suurta rohkeutta perustaessaan lapsikyläyhdistyksen ja uhratessaan sen hyväksi omaisuutensa ja aikansa. Kuvassa hän nostaa omenaa tavoittelevaa lasta. Kuva symboloi sitä apua, jota lapsi tarvitsee aikuiselta saavuttaakseen tavoitteensa.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Aija Rikala
P. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

 

 

Liitetiedostot

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen, yksityisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 170 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 133 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs