Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SGGF 2015: Laadukkaan koulutuksen saaneet personal trainerit halutaan rekisteriin

Tampereen Messut

SGGF 2015: Laadukkaan koulutuksen saaneet personal trainerit halutaan rekisteriin

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2015 klo 14:55
Julkaisija: Tampereen Messut

UUTUUTENA GEENITESTAUKSESTA LISÄTEHOA HARJOITTELUUN

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 18.–19.3.2015 toteutetaan liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessut SGGF 2015 sekä Kunnossa kaiken ikää -ohjelman valtakunnalliset KKI-Päivät. Pohjoismaiden laajimmat alan messut kokoavat jälleen yhteen liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset. Keskeisiä teemoja ovat terveys ja hyvinvointi, liikuntatrendit sekä lasten ja nuorten liikuntatottumukset. Avajaispäivänä palkitaan Vuoden Liikuntapaikka 2015.

SGGF-messut ovat Suomen laajin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisille suunnattu tapahtuma. Koko tapahtuman slogan Made to move korostaa ajatusta siitä, että ihminen on tehty liikkumaan ja liikuntapaikkoja rakennetaan aktiivista liikkumista varten. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messuilla käsitellään muun muassa personal trainer -teemaa.

– Viimeisen muutaman vuoden aikana personal trainer -palveluiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti, mikä on vaikuttanut myös koulutuskysyntään. Uskon, että nyt on oikea aika huolehtia myös osaamisen tasosta, ettei personal trainer -palveluiden maine kärsi alalla, sanoo Fysioline Oy:n ja Fitness Academy of Finlandin liiketoimintajohtaja Jari Lamminen.

Lue TähtiUutiset-verkkolehdestä Fysioline Oy:n ja Fitness Academy of Finlandin liiketoimintajohtajan Jari Lammisen haastattelu ”Personal trainerin tarkoitus on innostaa hyvinvointiin”, www.tahtiuutiset.fi.

Seitsemättä kertaa järjestettävät Gymtec-messut tarjoavat kansainvälistä ja kotimaista ohjelmaa kunto- ja terveysliikunnan ammattilaisille sekä esittelevät uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n torstaina 19.3. järjestämässä seminaarissa keskustellaan alan asiantuntijoiden johdolla personal trainer -toiminnan autorisoinnin lisäksi geenitekniikan perusteista ja geenitestauksen hyödyntämisestä harjoittelun ja valmennuksen tukena siirryttäessä yleiseltä tasolta yksilöharjoitteluun.

Sporttikylässä esittelyssä uutuuksia ja lajidemoja – Vuoden Liikuntapaikka 2015 palkitaan

Jo 12. kertaa toteutettavien Sportec-messujen seminaarit lupaavat ajankohtaista tietoa liikuntapaikkojen rakentamiseen, varusteluun, ylläpitoon ja saneeraukseen. Vuoden Liikuntapaikka 2015 julkistetaan avajaispäivänä. Tunnustus jaetaan jo 11. kerran. Messuilla pääsee tutustumaan myös muihin liikuntahankkeisiin ja alan uutuuksiin. Suomen Liikunnan Ammattilaisten SLA ry:n toteuttamassa Sporttikylässä nähdään erilaisia lajiesittelyjä. Keskustelufoorumi tarjoaa lisäksi hyvän paikan vaihtaa ajatuksia siitä, mitä urheilu ja liikunta ovat tulevaisuudessa. Suomen Jääkiekkoliitto ry järjestää messujen yhteydessä European Ice Sport Facilities Association (EISFA) perustamiskokouksen.

Neljättä kertaa järjestettävä Greentec laajenee esittelemään viheralueiden lisäksi virkistysalueiden rakentamiseen, saneeraukseen ja hoitoon liittyvät uudet ratkaisut sekä tuotteet ja palvelut. Seminaariaiheina on muun muassa asuinalueiden ja pihaympäristöjen esteetön suunnittelu sekä viheralan ammattilaisten työskentelyturvallisuus taajamametsissä. Lisäksi näytteilleasettajien osastot tarjoavat ideoita viihtyisään ja yleistä hyvinvointia tukevaan viherrakentamiseen.

Fysiotec-messuilla aiheena nuorten ja lasten liikuntatottumukset ja niiden vaikutukset terveyteen

Fysiotec 2015 -messut on fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille suunnattu kohtaamis- ja keskustelufoorumi. Neljättä kertaa toteutettavilla messuilla järjestetään muun muassa lasten ja nuorten liikunnan ammattilaisille NYT – lapset liikkeelle! -koulutus, jossa käsitellään lasten ja nuorten arjen muutoksia ja sitä kuinka vähäinen liikunta ja runsas viihdemedian käyttö näkyvät kasvuikäisten lisääntyvänä tuki- ja liikuntaelinoireiluna. Aiheena on myös urheilua harrastavien lasten runsas yksipuolinen harjoittelu, joka kuormittaa lapsen elimistöä ja altistaa vammoille. Maksullisen tilaisuuden järjestää Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry, tuottajana SFHL Oy.

KKI-Päivillä puhuttaa arkisyntimme istuminen sekä elämän makuinen työelämä

Seuraavat KKI-Päivät toteutetaan yhtäaikaisesti SGGF-messujen kanssa. KKI-Päivät on vuosittain järjestettävä koulutustapahtuma, jossa keskitytään ajankohtaisiin teemoihin, kuten matalan kynnyksen liikunnan toteutukseen, rakenteisiin ja asemaan käytännön esimerkkeihin sekä liikkumattomuuden ehkäisemiseen. Tänä vuonna alan asiantuntijoiden johdolla keskustellaan muun muassa arjen passiivisuuden ja istumisen vähentämisestä, liikunnan palveluketjun kehittämisestä sekä työelämän toimintakulttuurin muutoksesta. KKI-Päivät järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Tampereen kaupunki ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessut SGGF 2015 on uusi kattonimi neljälle tunnetulle liikunta-alan messutapahtumalle. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec -tapahtumakokonaisuutta ovat Tampereen Messut Oy:n kanssa toteuttamassa muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry ja Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry.

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi

Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec
Facebook: www.facebook.com/tampereenmessut

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445, mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs