Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Seniorikerhosta potkua päivään

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seniorikerhosta potkua päivään

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 08:45
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen Hyllykallion alueella on aloittanut toimintansa uusi, senioreille tarkoitettu kerho. Maksuttomaan kerhoon ovat tervetulleita kaikki seniori-ikäiset. Toimintaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Kerhotoiminnan organisoinnista vastaavat Seinäjoen ammattikorkeakoulun geronomi(AMK) -opiskelijat yhteistyössä Seinäjoen kaupungin toimijoiden, KaatumisSeula-hankkeen, VIOLA-hankkeen, Seinäjoen alueseurakunnan, Seinäjoen Järjestötalon, sekä Rytmi-Instituutin kanssa.

Ikääntymisen katsotaan olevan yhteydessä yksinäisyyden lisääntymiseen. Iän myötä toimintakyky laskee ja sosiaaliset verkostot vähenevät, mikä voi johtaa yksinäisyyden kehittymiseen. Yksinäisyyden riskitekijöitä ovat mm. avioero, leskeys, naimattomuus, lapsettomuus, ystävien vähäisyys, heikko terveys ja fyysinen toimintakyky sekä taloudelliset ongelmat.

Yksinäisyys ikäihmisten keskuudessa on yleistä. Yli 75-vuotiaista suomalaisista kotona ja palvelutaloissa asuvista ikääntyneistä jopa 40 % kokee olevansa yksinäinen. Vanhustyön keskusliiton tutkimus vuodelta 2009 kertoo, että yli kolmannes ikäihmisistä kärsii yksinäisyydestä toisinaan, usein tai aina. Yksinäisyys on aina henkilökohtainen kokemus. Kukaan ei voi ulkoapäin katsoen sanoa, onko joku yksinäinen vai ei. Ihminen voi hyvin kokea olevansa yksinäinen, vaikka hänellä näennäisesti olisikin paljon ihmisiä ympärillään.

Yhtenä keinona yksinäisyyden ja eristäytymisen ehkäisyyn, on lähteä ulos kotoa tapaamaan muita. Monissa kaupungeissa järjestetään erilaisia ryhmiä ja ne voivat olla hyviä tilaisuuksia tutustua uusiin ihmisiin.

Seinäjoen Hyllykallion alueella on nyt aloitettu uusi, senioreille tarkoitettu kerho. Kerhon tarjoavat Seinäjoen ammattikorkeakoulun geronomi (AMK) -opiskelijat yhteistyössä Seinäjoen kaupungin Ikäkeskuksen, KaatumisSeula-hankkeen, VIOLA – Voimaa ikääntyneen omaisen liikkumiseen ja arkeen -hankkeen, Seinäjoen kansalaisopiston, Seinäjoen alueseurakunnan, Seinäjoen Järjestötalon, Seinäjoen kaupunginkirjaston, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelujen sekä Rytmi-Instituutin kanssa.

Kerho kokoontuu joka toinen viikko Hyllykalliolla, Hyllykamarin tiloissa, osoitteessa Opintie 1. Seuraava kokoontuminen on 8.10.2015 klo 13–14.30. Samanlaiset kerhot ovat jo aloittaneet toimintansa Seinäjoen kaupungin keskustassa ja Kourassa. Kerhojen tarkoituksena on tehdä niistä osallistujiensa näköiset, ja siksi tapaamisten ohjelma suunnitellaan yhdessä. Osallistuminen toimintaan on ilmaista.

Lisätietoja:

Lehtori Elina Hietaniemi, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
020 124 5166, elina.hietaniemi@seamk.fi

Geronomi (AMK) -opiskelija Heidi Kesänen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
050 594 7868, heidi.kesanen@seamk.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs