Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » S-ryhmä lahjoittaa miljoona euroa lastensairaalalle

SOK

S-ryhmä lahjoittaa miljoona euroa lastensairaalalle

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2013 klo 11:00
Julkaisija: SOK

S-ryhmä lahjoittaa miljoona euroa uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamiseen. Lahjoituksessa ovat mukana kaikki maamme 20 alueosuuskauppaa ja osuuskauppojen omistama SOK-yhtymä.

— Osuuskaupat ovat yli satavuotisen historiansa aikana näyttäneet millainen voima tavallisten ihmisten yhteisvastuullisella toiminnalla voi olla. Siksi S-ryhmän on luonnollista olla mukana koko maata palvelevan lastensairaalan tueksi nousseessa, nykyaikana täysin poikkeukselliset mittasuhteet saaneessa kansanliikkeessä, SOK:n vt. pääjohtaja Antti Sippola korostaa.

Miljoonan euron lahjoitus jakaantuu neljään yhtä suureen erään vuosille 2013—2016. Tämän lahjoituksen lisäksi S-ryhmä on jo haastanut mukaan keräykseen kaikki yli kaksi miljoonaa osuuskauppojen asiakasomistajaa.

— Olemme erittäin iloisia, että maamme kaikki 20 alueosuuskauppaa ja SOK-yhtymä vievät laajasti lasten ja lapsiperheiden ja siten myös tulevaisuuden viestiä asiakasomistajilleen. S-ryhmän lahjoitus uudelle lastensairaalalle vahvistaa, että kyseessä on aidosti kansallinen kaikkien lasten ja nuorten sairaala, iloitsee Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä. S-ryhmän tuen myötä lahjoituksia on saatu yhteensä 14,7 miljoonan euron edestä.

Lisätiedot:
SOK:n viestintäjohtaja Kai Ovaskainen, 050 388 3842

S-ryhmä on suomalainen, osuustoiminnallinen kaupan alan yritysryhmä. Se muodostuu Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK) ja sen tytäryhtiöistä sekä 20 alueosuuskaupasta. Osuuskauppojen jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat, jotka puolestaan omistavat keskusliike SOK:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs