Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Rohkeasti mukaan seurakunnan toimintaan

Sosialidemokraattiset Naiset

Rohkeasti mukaan seurakunnan toimintaan

Julkaistu: 07.09.2014 klo 18:04
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Naiset

Demarinaisten kannanotto 7.9.2014

Seurakuntavaalit kiinnostavat valitettavan pientä joukkoa, vaikka suuri enemmistö suomalaisista on evankelisluterilaisen seurakunnan jäseniä. Jäsenet maksavat seurakunnalle veroja, mutta vain harvat äänioikeutetut jäsenet käyttävät äänioikeuttaan. Äänestysikää laskettiin muutama vuosi sitten, joten 16-vuotta täyttäneet saavat osallistua äänestykseen jo toistamiseen. Ehdokkaan alaikäraja on 18 vuotta.

Ehdokasasetteluun on syytä kiinnittää huomiota sosialidemokraattisten toimijoiden joukossa.

Demarinaiset pitävät tärkeänä, että seurakuntavaalien ehdokasjoukossa on mukana erilaisia ja eri-ikäisiä ehdokkaita.

Näiden vaalien äänestysaktiivisuus on monella paikkakunnalla reilusti alle 20 %. Seurakunnat tekevät vaikuttavaa työtä lasten, nuorten, työikäisten ja vanhusten parissa. Ne järjestävät mm. lasten aamu- ja iltapäivätoimintaa, avoimet kahvilat ovat monelle kävijälle tuttuja, parisuhdeneuvontaa ja monenlaisia vapaa- ajan virkistystoimintoja on monessa paikassa tarjolla.

Demarinaiset toivovat ja haluavat aktivoida seurakuntien jäseniä harkitsemaan ehdokkuutta syksyn vaaleissa. Seurakuntien valtuustojen ja kirkkoneuvostojen jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa seurakunnan taloudenpitoon ja toiminnan sisältöön. Yhtä tärkeitä ovat seurakuntien perustamat työryhmät, joihin jäseneksi pääsee myös muita kuin kirkkovaltuustoon valitut luottamushenkilöt.

Ehdokasasettelu päättyy 15.9., joten että vielä ehtii ilmoittautua ehdokkaaksi ottamalla yhteyttä paikallisiin demariyhdistyksiin.

Tuula Petäkoski-Hult
Demarinaisten varapuheenjohtaja, FT; THM
+358 40 527 0997

Sosialidemokraattiset Naiset on SDP:n feministinen naisjärjestö, joka koostuu kaikenikäisistä, edistyksellisistä naisista. Tavoitteenamme on tasa-arvoinen, suvaitsevainen ja moniääninen yhteiskunta, jossa myös heikompien ryhmien äänet kuuluvat kirkkaasti. Sosialidemokraattiset Naiset. Hyvinvoinnille välttämätön. www.demarinaiset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs