Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Reumaliitto vaatii: Kuntoutuksen vastuunjakoa selkeytettävä

Suomen Reumaliitto ry

Reumaliitto vaatii: Kuntoutuksen vastuunjakoa selkeytettävä

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2011 klo 16:29
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Tiedote julkaistavissa 9.10.2011 klo 13

"Suomen Reumaliitto vaatii, että kuntoutusjärjestelmän vastuunjakoa selkeytetään. Asiakkaalle on laadittava yksilöllinen hänen kuntoutustarpeeseensa perustuva kuntoutussuunnitelma ja annettava viivytyksettä määräajassa tarvittava kuntoutus. Rahoittajien tulee ratkaista keskenään kustannusvastuukysymykset”, sanoi Suomen Reumaliiton puheenjohtaja Keijo Tauriainen Reumaviikon avajaispuheessaan. Reumaliitto on esittänyt tätä kuntoutustakuuta toteutettavaksi hallituskaudella. 

Keijo Tauriaisen mukaan nyt on kuntoutusta tarvitseva asiakas liian usein pompoteltavana eri järjestelmien välillä. Kuntoutusta järjestävät terveydenhuolto, vammaispalvelut, sosiaalihuolto, Kela, tapaturma- ja liikennevakuutus, työeläkejärjestelmä, työhallinto ja Valtiokonttori.  Laadukkaat kuntoutuspalvelut ovat erityisen tärkeitä tuki- ja liikuntaelinsairaille.

Suomen Reumaliitto viettää 165 yhdistyksensä kanssa reumaviikkoa 9.-16.10.2011. Viikon aiheena on Turvallinen sairastaminen - Trygghet trots sjukdom. Liitto korostaa, että reuma- ja tule-sairaiden on turvallista sairastaa, kun sairas saa tarvitsemansa palvelut, sairastuneen rahat riittävät ja yhdistys tarjoaa inhimillisen tuen.

Keijo Tauriaisen mukaan käynnissä olevan kuntauudistuksen keskiössä ovat vahvat peruskunnat. Tässä yhteydessä myös palvelurakenteet käydään läpi. Pitkäaikaissairaiden turvallisen sairastamisen kannalta tärkeää on, kuinka terveyspalvelut organisoidaan. Suomen Reumaliitto pitää hyvänä uuteen terveydenhuoltolakiin sisältyviä linjauksia perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyön tiivistämisestä ja potilaan oikeudesta valita itse hoitopaikkansa.

Reumaviikko avattiin Forssassa 9.10.2011. Samassa yhteydessä vietettiin Forssan Reuma –Tules yhdistyksen 60-vuotisjuhlia. 

Lisätietoja:Riitta Katko, viestintäpäällikkö, Suomen Reumaliitto ry, 040 554 6822

 

 

 

Teemme työtä reumasairaiden ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Haluamme tarjota voimaa ja iloa jäsenyydestä ja tietoa kaikkien suomalaisten terveydeksi. Liitto on kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestö. Liitto valvoo tule-sairaiden oikeuksia, tukee jäsenyhdistystensä työtä sekä vahvistaa sairastuneiden sosiaalista tukiverkkoa. Reumaliitto on perustettu vuonna 1947. Siihen kuuluu 165 jäensyhdistystä ja niihin 47 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs