Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Reumaliitto esittää perusterveydenhuollon yhdistämistä sairaanhoitopiireihin

Suomen Reumaliitto ry

Reumaliitto esittää perusterveydenhuollon yhdistämistä sairaanhoitopiireihin

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2013 klo 15:19
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Suomen Reumaliiton hallitus on huolissaan meneillään olevan sosiaali- ja terveysuudistuksen suuntaviivoista. Reumaliitto yhtyy kuitenkin maan hallituksen näkemykseen madaltaa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon raja-aitoja.

Reumaliitto esittää, että perusterveydenhuolto yhdistetään nykyisiin sairaanhoitopiireihin, joilla taataan kustannustehokkaat, laadukkaat ja hallinnollisesti järkevät rakenteet.

Sairaanhoitopiirit ovat ERVA-alueiden kanssa olleet terveydenhuollon parhaiten toimivia osia. Perusterveydenhuollon ongelmina ovat olleet vaikeus saada pätevää henkilöstöä ja kuntien riittämättömän rahoituskyky.

Yhdistämisestä olisi merkittäviä etuja. Saman organisaation osina terveyskeskukset ja sairaalat voivat löytää parhaat mahdolliset toimintatavat. Henkilöstö voisi esteettä kiertää sairaaloiden ja terveyskeskusten välillä, jolloin osaamista saadaan lähelle potilasta. Lähetekäytännöt yksinkertaistuisivat ja tervävöityisivät.

Yhteinen tietojärjestelmä poistaisi yhteensopimattomien potilastietojärjestelmien ongelmat. Sosiaalihuollon palveluiden yhdistäminen samaan kokonaisuuteen terveydenhuollon palvelujen kanssa säästäisi kustannuksia. Väestöpohjat riittäisivät kattavien erityispalveluiden järjestämiseen. Perusterveydenhuoltoon saataisiin nykyistä vaivattomammin työntekijöitä ja heidän työnsä muuttuisi entistä mielekkäämmäksi ja motivoivammaksi.

Kunnat ostaisivat palvelunsa alueensa sairaanhoitopiiriltä, tai sairaanhoitopiiri olisi osuuskunta, jonka omistajia olisivat sen käyttäjäkunnat. Tällöin kansalaiset saisivat laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut myös muutostilanteissa.

Lisätiedot: Mervi Ahlroth, puh. 050 3742663, mervi.ahlroth@reumaliitto.fi

Liitetiedostot

Teemme työtä reumasairaiden ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Haluamme tarjota voimaa ja iloa jäsenyydestä ja tietoa kaikkien suomalaisten terveydeksi. Liitto on kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestö. Liitto valvoo tule-sairaiden oikeuksia, tukee jäsenyhdistystensä työtä sekä vahvistaa sairastuneiden sosiaalista tukiverkkoa. Reumaliitto on perustettu vuonna 1947. Siihen kuuluu 161 jäsenyhdistystä ja niihin 45 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs